Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

Mam pytanie odnośnie tego czy jestem w stanie z budzetem 13-15 tys kupic dobre e46 w sedanie ???

z dieslem to pewnie będzie gorzej znaleźć ale moze cos z benzyna??

Opublikowano
Wszystko zależy od tego jaki rocznik minimalnie Cię interesuje? Polifta dobrego za te pieniądze nie kupisz. Chociaż za 15 tyś w benzynie może się udać.
Opublikowano
Jasne, ze kupisz, wszystko zalezy tylko od tego jakiego wymagasz silnika i wypozazenia b otutsj rozbieznosci sa bardzo duze.Duzo kilometrow robisz? Dlugie dystanse?
Opublikowano

auto zwykle bez fajerwerków żeby jezdzio. Interesuje mnie klima automatyczna elektryczne szyby lusterka.

rocznikowo chciałbym minimalnie z 2000 r a sinik raczej 1.8 jezei chodzi o benzynę. Tak w ogóle Jaksie ma sprawa z dieslami w bmw warto kupywac czy nie??

to będzie w końcu moje pierwsze własne auto

Opublikowano
Swoje E39 (klasa wyżej niż "3") kupiłem za 7900. Silnik 2.0 benzyna, elektryczne szyby, klima automatik, szyberdach. Bez szału, ale komfort fest. I nie jest to auto zajechane, ani szrot po kilkunastu dzwonach - także da się kupić w miarę ogarnięte BMW za 15 tysięcy. Co do diesla, w używanych z reguły łatwiej jest znaleźć zadbaną benzynę niż diesla (d. trzeba umieć traktować odpowiednio). Kolejnym plusem benzyny jest to, że odpadają Ci koszty wymiany dwumasy. No i nie czarujmy się, nikt nie kupował diesla, aby robić nim 10 tysięcy kilometrów rocznie :roll: Także wszystkie oferty typu 200 tysięcy kilometrów przebiegu to bajki (tym bardziej w 3.0d). Jeśli chcesz robić dużo kilometrów - wtedy bierz diesla.

A-Z

Myjnia ręczna ● pranie tapicerek ● czyszczenie skór ● doradztwo zakupowe

Ul. Sportowa 6, 55-095 Mirków ok. Wrocławia

536 - 802 - 804

Opublikowano
Jasne,że kupisz.Nie szukaj go jednak w kraju.Nie chce mi się pisac dlaczego.Wejdz na zachodnie portale np.mobile.de wpisz wszystkie parametryi sprawdz co dostaniesz.WAŻNE wpisz jeden wlaciciel!Gwarancja zgidnosci z opisem,kompletu kluczy i dokumentów i zgodnego przebiegu.Odlicz oplaty wwozowe i masz ok.3000euro na auto użytkowane a nie testowane.pozdr.K. dodam,diesel super sprawa ale w ciężarowce.Mam 523i i pali od 7,4 do 9,9.Pb 95
Zakup BMW zarejstrowanego w RP to brak wyobrazni,lenistwo lub bezgraniczna naiwność.
Opublikowano
Moje E46 320d kombi z Berlina wyniosło mnie 10 tyś. Nie bite tylko motor nie odpalał. Po oględzinach zewnętrznych kupiłem go bez zstanowienia bo nic nie było zniszczone a jak pościągałem osłony silnika to nigdzie nie było grama oleju i czyściutko jak łza. Na miejscu w Polsce zaufany mechanik zrzucił głowicę bo okazało się że wałek wydechowy się ukręcił. Remont głowicy nowy wałek i auto hula jak trzeba. To jednak są nieliczne przypadki okazji i wielkiego szczęścia.
Opublikowano

wielkie dzięki, myślę ze przydadzą mi się wasze podpowiedzi

Na pewno auto kupione z zagranicy było by fajniejsza opcja ale powiem szczerze nie znam się na sprowadzaniu, obawiam się w to pchać, będę szukał w Polsce może trafie dobra sprowadzona sztukę :)