Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zakupiłem swoją lalę, ale okazało się, że z przodu jest spawana felga. Na dość tego okazało się, że nie mam zapasu.

Wymyśliłem, że kupię nową, a tą felerną dam na zapas.

Spisałem symbol, który jest taki- 71/2jx17. Na aukcjach są podobne, a nawet identyczne, ale nijak nie pasuję do mojego spisanego symbolu :( .

Pytanie z mojej strony jest takie, czy dobrze szukam, po tym symbolu? Może źle spisałem?

Dzięki i pozdrawiam.

Opublikowano

lepiej wklej zdjecie jak twoje felgi wyglądają i napisz czy masz napęd 4x4. Tam są inne parametry felg.

To co napisałeś oznacza szerokość i średnice felgi. czyli 7,5 cala (szer) na 17 cali

Opublikowano

Mozesz nie mieć zapasu bo może miałeś runflaty a zamiast zapasu masz miejsce na zakupy. Ja tak mam i niestety nie mieści mi się koło :( Musiał bym usunąć styropiany oraz wkład żeby takie koło mi tam wlazło. Może masz podobnie ?

Felga to Star Spoke 138

Opublikowano
Mozesz nie mieć zapasu bo może miałeś runflaty a zamiast zapasu masz miejsce na zakupy. Ja tak mam i niestety nie mieści mi się koło :( Musiał bym usunąć styropiany oraz wkład żeby takie koło mi tam wlazło. Może masz podobnie ?

Felga to Star Spoke 138

Na lato mam tak jak napisałeś. Nawet dzisiaj dzwoniłem do babki co to sprzedawała i mówiła, że nigdy nie miała bo ma run flat. BMW w wersji kombi ma dziurę na zapas, tylko, że nie wiem czy wejdzie? Teraz mam zimówki i nie wiem jakie one są? Jutro sprawdzę. Może i jestem tradycjonalistą, bo jak jeździć bez zapasu? :shock:

Opublikowano

Na lato mam tak jak napisałeś. Nawet dzisiaj dzwoniłem do babki co to sprzedawała i mówiła, że nigdy nie miała bo ma run flat. BMW w wersji kombi ma dziurę na zapas, tylko, że nie wiem czy wejdzie? Teraz mam zimówki i nie wiem jakie one są? Jutro sprawdzę. Może i jestem tradycjonalistą, bo jak jeździć bez zapasu? :shock:

Jezeli bedziesz kupowal uzywane, jest spora szansa, ze kupisz takze naprawiana felge, lub taka, ktora peknie po, krotkim czasie. Niestety ale runflaty nie sa dopracowanym wynalazkiem i po czasie niszcza felgi (pekaja w wyniku zmeczenia materialu). Korzystanie ze spawanej felgi jako zapasu, jest takze slabym pomyslem, bo na takiej feldze nie mozna juz polegac, nadaje sie jedynie na zlom.

Opublikowano
Ok.

Znalazłem perę szt. Tylko, czym różni się et-48, od et-20? Na pierwszy rzut oka niczym?

Roznia sie ET, 17x7.5 ET43 sa do wersji z napedem na 4 kola, 17x7.5 ET20 do tylnonapedowej.

Opublikowano
Ok.

Znalazłem perę szt. Tylko, czym różni się et-48, od et-20? Na pierwszy rzut oka niczym?

Roznia sie ET, 17x7.5 ET43 sa do wersji z napedem na 4 kola, 17x7.5 ET20 do tylnonapedowej.

No Ok. Tylko, czy rozstaw pasuję i można z niej zrobić ET20? Może jest tylko jakaś wzmacniana?

Tak pytam, bo nie ma tych ET20. Znalazłem szt. ale gość chce 5 pak. Trochę drogo?!

Opublikowano

No Ok. Tylko, czy rozstaw pasuję i można z niej zrobić ET20? Może jest tylko jakaś wzmacniana?

Tak pytam, bo nie ma tych ET20. Znalazłem szt. ale gość chce 5 pak. Trochę drogo?!

Rozstaw jest taki sam. Jak chcesz z nich zrobic ET20? Skoro potrzebujesz ET20, to szukasz ET20, ET43 Cie nie interesuje :roll: