Skocz do zawartości

Prośba w doborze felgi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zakupiłem swoją lalę, ale okazało się, że z przodu jest spawana felga. Na dość tego okazało się, że nie mam zapasu.

Wymyśliłem, że kupię nową, a tą felerną dam na zapas.

Spisałem symbol, który jest taki- 71/2jx17. Na aukcjach są podobne, a nawet identyczne, ale nijak nie pasuję do mojego spisanego symbolu :( .

Pytanie z mojej strony jest takie, czy dobrze szukam, po tym symbolu? Może źle spisałem?

Dzięki i pozdrawiam.

Opublikowano

lepiej wklej zdjecie jak twoje felgi wyglądają i napisz czy masz napęd 4x4. Tam są inne parametry felg.

To co napisałeś oznacza szerokość i średnice felgi. czyli 7,5 cala (szer) na 17 cali

Opublikowano

Mozesz nie mieć zapasu bo może miałeś runflaty a zamiast zapasu masz miejsce na zakupy. Ja tak mam i niestety nie mieści mi się koło :( Musiał bym usunąć styropiany oraz wkład żeby takie koło mi tam wlazło. Może masz podobnie ?

Felga to Star Spoke 138

Opublikowano
  • Autor
Mozesz nie mieć zapasu bo może miałeś runflaty a zamiast zapasu masz miejsce na zakupy. Ja tak mam i niestety nie mieści mi się koło :( Musiał bym usunąć styropiany oraz wkład żeby takie koło mi tam wlazło. Może masz podobnie ?

Felga to Star Spoke 138

Na lato mam tak jak napisałeś. Nawet dzisiaj dzwoniłem do babki co to sprzedawała i mówiła, że nigdy nie miała bo ma run flat. BMW w wersji kombi ma dziurę na zapas, tylko, że nie wiem czy wejdzie? Teraz mam zimówki i nie wiem jakie one są? Jutro sprawdzę. Może i jestem tradycjonalistą, bo jak jeździć bez zapasu? :shock:

Opublikowano

Na lato mam tak jak napisałeś. Nawet dzisiaj dzwoniłem do babki co to sprzedawała i mówiła, że nigdy nie miała bo ma run flat. BMW w wersji kombi ma dziurę na zapas, tylko, że nie wiem czy wejdzie? Teraz mam zimówki i nie wiem jakie one są? Jutro sprawdzę. Może i jestem tradycjonalistą, bo jak jeździć bez zapasu? :shock:

Jezeli bedziesz kupowal uzywane, jest spora szansa, ze kupisz takze naprawiana felge, lub taka, ktora peknie po, krotkim czasie. Niestety ale runflaty nie sa dopracowanym wynalazkiem i po czasie niszcza felgi (pekaja w wyniku zmeczenia materialu). Korzystanie ze spawanej felgi jako zapasu, jest takze slabym pomyslem, bo na takiej feldze nie mozna juz polegac, nadaje sie jedynie na zlom.

Opublikowano
  • Autor

Ok.

Znalazłem perę szt. Tylko, czym różni się et-48, od et-20? Na pierwszy rzut oka niczym?

Opublikowano
Ok.

Znalazłem perę szt. Tylko, czym różni się et-48, od et-20? Na pierwszy rzut oka niczym?

Roznia sie ET, 17x7.5 ET43 sa do wersji z napedem na 4 kola, 17x7.5 ET20 do tylnonapedowej.

Opublikowano
  • Autor
Ok.

Roznia sie ET, 17x7.5 ET43 sa do wersji z napedem na 4 kola, 17x7.5 ET20 do tylnonapedowej.

No Ok. Tylko, czy rozstaw pasuję i można z niej zrobić ET20? Może jest tylko jakaś wzmacniana?

Tak pytam, bo nie ma tych ET20. Znalazłem szt. ale gość chce 5 pak. Trochę drogo?!

Opublikowano

No Ok. Tylko, czy rozstaw pasuję i można z niej zrobić ET20? Może jest tylko jakaś wzmacniana?

Tak pytam, bo nie ma tych ET20. Znalazłem szt. ale gość chce 5 pak. Trochę drogo?!

Rozstaw jest taki sam. Jak chcesz z nich zrobic ET20? Skoro potrzebujesz ET20, to szukasz ET20, ET43 Cie nie interesuje :roll: