Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

krotkie pytanie, wczoraj jak wszedlem do kanalu, zeby sprawdzic wyciek plynu chlodniczego, standardowo przy uszczelce pod pojemnikiem wyrownawczym to jeszcze w nadkolu przy prawym kole zobaczylem odpiety waz, jak na foto.

podlaczylem go znow, wszystko smigalo bez awaryjnie, nie wiem kiedy sie odpial ale ciekaw jestem od czego on. szedl w gore gdzie jest nadkole wiec ciezko zerknac a z lewej jakby do trojnika i w strone wlasnie chlodnicy czy gdzies jeszcze dalej?

http://img194.imageshack.us/img194/6854/81fa.jpg

http://img706.imageshack.us/img706/4721/uiov.jpg

-->> masz problem z bmką, potrzebujesz diagnostyki, podpięcia pod kompa? napisz a pomogę[/b
Opublikowano
nie dzialaja mi spryski na xenon od kupna auta i ciagle wazniejsze rzeczy zeby sie za nie wziac, jest to jakis trop, moze dlatego odpiecie nie wplynelo na jazde. tylko dosc grube jak na spryski, ok 1,5-2cm grubosc.
-->> masz problem z bmką, potrzebujesz diagnostyki, podpięcia pod kompa? napisz a pomogę[/b
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Na 100% spryskiwacze od xenona.

Jak jeździsz z tym długo, to lepiej chyba wyjąć, i wyczyścić całość, bo pewnie syfu naleciało pełno.

Opublikowano
wlasnie cos mi ostatnio plynu od spryskiwaczy ubylo do 0 szybko, to moze i faktycznie, uciekalo tamtedy tylko spryskiwacze xenonu nie dziala, ale jakby cisnienie w tym wezu bylo to by oznaczalo ze tylko cos z koncowkam na zderzaku jest nie tak, ulatwi mi to rozwiazanie problemu. w sobote to ogarne
Opublikowano

ja mam swoje bmw z 6-7lat :D i dopiero jak popsuł mi się silniczek od spryskiwaczy na szybę okazało się że mam prawie cała instalacje do sprysków od Xeonów :) Dopiero parę dni temu wszystko złożyłem i psika jak trzeba :D

P.S dzięki Shadow69 :)

Opublikowano

A moze to jest sprezarka powietrza wtornego?

W M5 w tym miejscu jest to dziadostwo, tylko nie wiem, czy w 523 tez bylo montowane to ustrojstwo.

Celem tego urzadzenia jest dodanie powietrza do ukladu wydechowego, w celu sprawniejszego dzialania katalizatora. No coz, ekologia...

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg

Opublikowano
Sosna91 Jak już zajmujesz się tymi wężami,to zamontuj sobie nowe nadkole i czujnik temp.zewnętrznej,bo przez zimę będziesz miał wszystko uwalone błotem i śniegiem.
niema nic lepszego niż BAWARKA
Opublikowano
to jest dobre tylko musze dociagnac w jednym miejscu do zderzaka, wieksze wydatki na razie niz nowe nadkole bo woda i bloto zawsze znajda sobie miejsce zeby sie wcisnac,
Opublikowano
Jak byś kupował to koniecznie z ASO bo kosztują grosze. Kiedyś chciałem w sklepie zamówić i tylko zamiennik mieli to pociągałem nosem ale mówie żeby zamówił. Jak zobaczyłem co przyszło to facet sam do mnie powiedział, że nic sie nie stanie jak nie wezme, a jeszcze kosztowało tyle co w ASO (coś ponad 50zł) :duh:
Opublikowano
to jest dobre tylko musze dociagnac w jednym miejscu do zderzaka,

To nie jest dobre,bo to nie istnieje.Nadkole nie jest tylko we wnęce,ale również zakrywa ten cały dół który masz odsłonięty i właśnie w tą dolną część wchodzi czujnik temp.Nowe ori ok.60-70 pln.Ja wymieniam po każdej zimie,bo mam obniżony zawias i nadkola lecą na śniegu jak szalone.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Gdzie ty kupujesz nowe ori nadkole za 70pln? :shock:

Zaznaczam że Sosna ma zderzak m-pakiet, więc nadkola są inne jak w zwykłym.

Opublikowano
Do m pakietu może sa droższe ale do zwykłego zderzaka latem kupowałem krótkie nadkola po 65 albo 68 pln. ASO Toruń (Bydgoszcz)
Opublikowano
Gdzie ty kupujesz nowe ori nadkole za 70pln? :shock:

Zaznaczam że Sosna ma zderzak m-pakiet, więc nadkola są inne jak w zwykłym.

Sorki.Też nie zwróciłem uwagi,że to M-ka,co nie znaczy,że nadkole nie istnieje wtym wypadku.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
dobra pany, mieliscie racje to waz od spryskiwaczy do lamp, gdy kabel jest odpiety i napicskam na spryskiwacze nie wywala jednak tedy plynu, pewnie dlatego spryski na lampy nie dzialaja. probowalem gdzie dojść gdzie idzie ten waz wyzej ale chowa sie u góry w nadkole chyba, wiem ze zbiornik jest przed przednim kolem w nadkolu, czy idzie bezposrednio tam? czy jedna pompa daje na szyby i lampy? sprobowalbym ogarnac ten temat.
Opublikowano
Masz dwie pompki jedna jest od szyb druga jest od lamp obydwie znajdują się przy zbiorniczku od płynu (przynajmniej tak jest u mnie). Jak ściągniesz prawe przednie nadkole to masz dostęp do tych pomp. U mnie nie działały spryskiwacze na światłą bo poprzedni właściciel nie miał kompletnej instalacji i odciął bezczelnie kable :P Z tego co pamiętam pierwsza i ta większa to jest od lamp patrząc od boku auta jak jest rozebrane :P