Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka wszystkim mam do was takie pytanie... zakupłem tydzień temu auto sprowadzone z DE i nie wiadomo jaki tam jest olej zalany... i tu nasówa się pytanie co w takim wypadku zalać? auto niby ma przebieg 220tys

obstawiam takie dwa oleje

VALVOLINE MAXLIFE FE 5W-30

lub

MOTUL 8100 X-CLEAN C3 5W30

chyba,że macie jakieś inne propozycje

Opublikowano
Weź pod uwagę także Total Quartz Ineo MC3. To też jest 5W30, stosunkowo nowy olej, jeżdżę na nim już 12000 km i szykuję się do wymiany, oczywiście na ten sam. Silnik chodzi ładnie, nie wydaje dziwnych odgłosów, oleju zjadł mi jakoś 200 ml, przy czym muszę wymienić filtr odmy, bo tylko go wyczyściłem ostatnio, więc zużycie oleju można pominąć. No i kosztuje mniej niż wymienione wyżej oleje.

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

Opublikowano
hmm to ja nie wiem bo kupiłem to auto miało na miarce olej na maximum i już okolo 3tys zrobiłem i olej jak był na maximum tak jest dalej
Opublikowano
koledzy chce zamówic w sklepie Motul 8100 tylko dylemat bo nie wiem jaki mam olej teraz w silniku czy 5w30 czy 5w40 brać? chodzi o Motul
Opublikowano

polecan 5w30 motula ze sprawdzonego zrodla

Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano
zamawiając w sklepie motoryzacyjnym krzykneli 178zł za 5l Motula 8100 C3 5w30 dobra to cena? aha i czy 5l wystarczy? czy trzeba dokupywać jeszcze 1l?
Opublikowano

to nie wiesz ile oleju potrzebujesz ?

5,5 litra, wiec banka 5l + 1l

5l - 170zl to normalna cena

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano

heh najlepsze to,ze idę i mówię olej Motul jakii :mrgreen: mówią na zamówienie

tylko dla czego na alledrogo są po 130zł za 5l

Opublikowano
Chłopie, czyś ty się urodził wczoraj? Do czego Ci służy komputer i google? Weź wysil trochę szare komórki i użyj wyszukiwarki, bo zaczynasz zwyczajnie męczyć oko.

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.