Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
No nareszcie, jedź do speca i wtedy daj znać co wyszło, choć jeśli to prawdziwy spec to powinien ci powiedzieć co jest grane i co masz zrobić. Ta kontrolka to taki świąteczny bajer zawsze przed Bożym Narodzeniem się zapala ( sorry ale nie mogłem się powstrzymać) . A tak na poważnie to wal do gościa a jak nie będzie miał czasu to do innego bo albo przez to Twoje grzebanie wchodzi w tryb awaryjny albo ten brak podciśnienia będzie twoim najmniejszym problemem.
Wszystko należy sprowadzać do najprostszej postaci ale... nie bardziej.
  • Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

ok jak sie dodzwonie to pojade do niego.

Ale jednego pojąć nie mogę... jeżdżąc z odłączonym EGR(ZAŚLEPIONYM) kontrolka może się zaświecić ta Check Engine okej,ale okolo 20km zrobiłem z odłączonym EGR a pomimo odłączenia i tak był lekki nagar i olej w środku.... i żadnej kontroli nie było.A po podłączeniu EGR i uruchomieniu silnika się zapaliła to jest dziwne

Opublikowano

A bo masz olej w intercoolerze ktory turbo popchalo do silnika generujac cisnienie, to nawet przy odlaczonym egr masz syf....

Disem albo inpa trzeba sprawdzic egr, zanim zaplacisz zapytaj jakiego programu uzywa

Teoretycznie skoro to spec to pewnie wszystko wie hahaha.

Wysyłane z mojego GT-I9195 za pomocą Tapatalk 2

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano

i nie pojadę... zapomniałem,że nie mam ubezpieczenia i auta zarejestrowanego... :mad2: bo na razie wszystko na cześci wydałem...

taki kabel bedzie dobry?

http://allegro.pl/interfejs-bmw-obd-usb-1996-2006-inpa-pl-dis-i3704903093.html

??

dla tego kolego puzonn bardzo Cię proszę o odpowiedz chociaż tak mniej więcej co to może być,że nie ma ciśnienia w wężyku? nie jest to elektrozaworek bo nie raz pojawi się(elektrozaworek jest nowy)więc co jest grane? ze po odpieciu np też z EGR po 10 sekundach już nie ma powietrza?

Opublikowano
i nie pojadę... zapomniałem,że nie mam ubezpieczenia i auta zarejestrowanego...

Zenada :duh: A ze masz samochod nie zapomniales?

A tak wogole to szukasz dziury w calym kolego.

Pewnie jesli teraz cos nie dziala,to tylko dlatego ze przekombinowales.

Ale to tylko moje zdanie.

Death is easy-You don't have to do anything.Life is that You have to face.

bylo e39 m52b20,e39 m52b25TU,e39 m52b25,e36 m43b18,e39 m52b20TU,e39 m52b28TU,e46 m43b19TU

Opublikowano
tylko co można przekombinować skoro wymieniłem elektrozaworek EGR na nowy, przewody dobrze założone,jedynie tłoczek egr śrubokrętem ręcznie parenaście razy wypychałem bo myślałem,że zapieczony i takim czymś jak wd40 tam psiknąłem i tyle wiec dla czego na filmiku nr 1 przez kombinacjami działa a tutaj na wolnych obrotach nie działa tylko otworzy się i nie zamyka,dopiero po dodaniu gazu i wraca spowrotem na miejsce otwarte
Opublikowano

Nie dawał mi EGR spokoju.Odpaliłem auto rano EGR nie działa(jak i brak podciśnienia) przejechałem się 2km auto totalny muł,2 bieg gaz na chwile do dechy i nic... i wtedy EGR wgl nie pracował ssania nie było w wężyku a po 1km znów 2bieg gaz do dechy i auto torpeda i wtedy EGR chodził bo było podciśnienie w wężyku ale co dziwne po zdjęciu rury z IC tej od EGR tłoczek na biegu jałowym nie pracuje jak wcześniej(wcześniej się delikatnie wysuwał i zasuwał i to było na zimnym silniku na pewno)tylko jest otwarty,po przegazowaniu do 2500obrotów i przytrzymaniu na tych obrotach zamyka się jak powinien więc dla czego wcześniej na biegu jałowym chodził dobrze,a teraz jest otwarty?(nie całkowicie,trochę uchylony)elektrozaworek nowy,EGR raczej się nie zacina bo wyczyszczony i śrubokrętem go spokojnie dam radę otworzyć to co się dzieje.Dodam wcześniej nawet po 3km było minimalnie nagaru już a teraz po 20km wgl nagaru nie ma co się mogło porobić? wężyki nowe,dobrze podłączone,elektrozaworek sprawny bo...

jak silnik osiągnie temperaturę 90stp(rzadko się zdarza bo mam termostaty do wymiany dwa dla tego osiąga minimalnie nad niebieskie pole tylko temperaturę) to ssanie jest cały czas a na zimnym nie dla czego na zimnym nie ma ssania? i EGR nie pracuje???

do tego ten mul dzisiaj nie wiem czy nie jest od tego,że jak się jedzie to przeważnie obroty są 1800,1700 i wtedy EGR jest otwarty tak to rozumie bo wcześniej jak kupiłem auto i wyczyściłem to zeszło 2h więc silnik ostygł i pracował od razu po odpaleniu uchylał się itp a teraz jak jest to ssanie to nie pracuje na biegu jałowym tylko wysunie się trochę i tyle a nic nie było więcej grzebane więc co się porbilo???

Opublikowano

po części sprawa się wyjaśnia...

wziąłem stary elektrozaworek bo nie dawało mi spokoju,że na starym się tłoczek na biegu jałowym pieknie otwierał i zamykał...

wsadziłem wężyk tam gdzie pisze VAC na elektrozaworku a OUT palcem zaślepiłem i wpuściłem powietrze by zobaczyć czy tłoczek pracuje,pracuje ok mowię a spraedze ten nowy zasysam powietrze tłoczek słychać ALE!!! w tym nowym tutaj gdzie obudwa tego filterka ucieka POWIETRZE!!! to są jaja dopiero na starym tego nie ma,ale w startym ten filterek siedzi sztywno a tutaj jak przyszedł ciekawilo mnie dlaczego to tak lata tutaj filmik:

Dobrze,że coś mnie tkneło to sprawdzić, w takim razie ten tłoczek teraz na biegu jałowym nie pracował bo podciśnienie uciekało tam z tego filterka i nie miał go sily ruszyć... sprawdzę jutro jak zamontuje

tutaj filmik co się rusza w zaworku tym nie sprawnym... a dalej pokazany w tym drugim zaworku co był ori w aucie,ze to sie nie rusza

a tu macie

http://www.youtube.com/watch?v=DgJkVUz89l8&feature=youtu.be

skąd to powietrze ucieka

1.pierw ruszam ten co kupilem elektrozaworek nowy

2.mój stary

tylko pozostaje sprawa tego dla czego po odpaleniu zimnego silnika nie ma podciśnienia i egr od razu nie pracuje tylko pracuje jak silnik sie zagrzje???