Skocz do zawartości

Poszukuję osoby do zakupu BMW 318i.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Serdecznie,

Poszukuję osoby, która się zna, ma sprzęt, wiedzę i jest uczciwa. Chciałbym nabyć BMW e46 318i 118km 2000 - 2001 rok i potrzebuję pomocy osoby, która zna się na rzeczy. Chodzi mi o to aby pojechała ze mną sprawdziła auto komputerem czy innym sprzętem, doradziła, powiedziała czy warto brać czy nie.

Jeśli ktoś zna takie osoby proszę o kontakt.

Opublikowano
Zasada jest jedna - Gostynin i Płock ogólnie omija się szerokim łukiem. Tam każdy jeden to perła, a dokumenty typu książki serwisowe, potwierdzenia przeglądów itp. potrafią wygenerować każde, każdej treści, z każdą ilością pieczątek. Jeśli już się napaliłeś, to albo wypij szklankę zimnej wody i szukaj dalej, albo weź też kogoś, kto "szprecha" i przy sprzedającym zadzwoń do serwisu w Niemczech, gdzie niby było auto serwisowane. Gwarantuję, że się uśmiejesz.

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

Opublikowano

Svkk witaj !

Jesteś na dobrej drodze do zakupu auta.

Ale jak Ci tu koledzy piszą możesz spotkać wiele niespodzianek, bo przez telefon to cacy a jak dobry fachowiec sprawdzi to już bee .

Jak ktoś niema nic do ukrycia to Ci poda NR VIN i może Ci przesłać fotki z książki serwisowej.

Zabranie ze sobą fachowca do jest dobry pomysł ale jak będziesz oglądał z 10 aut to Cie zdrowo szarpnie.

Nic nie gwarantuje pewnego zakupu , ja kiedyś kupiłem Volvo przez internet nie oglądając go z dostarczeniem na miejśce i przez 5 lat auto się dobrze sprawowało i w dobrym stanie je sprzedałem, ale to nie znaczy że to jest najlepsza droga do zakupu.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano

Pytasz :

Więc co proponujesz?:)

Podszkolić sie samemu w kupowaniu auta i mieć kogoś pod ręka aby się samemu nie zagalopować.

Zacznij od oglądania aut w twojej okolicy nawet jak nie są w twoim typie ale aby się oswoić z kupnem.

Zrób sobie listę co chcesz sprawdzić i obeznaj się z usterkami samochodów aby wiedzieć co jest ważne a co nie, bo twój mechanik za Ciebie nie podejmie decyzji tylko pomoże ci właściwie ocenić stan samochodu.

Twoja pierwotna myśl o znalezieniu kogoś z forum nie jest głupia bo może się ktoś zgłosi i jak to będzie z pożytkiem dla obydwóch stron to czemu nie.

..........................................................................................

Opublikowano
kilka dni temu widziałem na lawecie bardzo podobną bumkę jak stała przy korekcji liczników w Boczowie ale czy to ta to pewien nie jestem :)
Opublikowano

Sądzę że autor wątku nie zakumał że powinien pisać w innym dziale gdzie są oferowane usługi.

Jeszcze raz podam linka co Sfinks już go podał .viewtopic.php?f=48&t=110554&start=480

Napisać w tym dziale i może ktoś za darmo po sąsiedzku tam podskoczy.

Dla naszego forumowicza też bym podskoczył w moim mieście aby zobaczyć Buńkę ;-)