Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam posiadam bmw e46 320d 2004r i z tego co się dowiedziałem nie ma tam zaworka od sterowania turbina tylko jest elektryczne sterowanie jakoś jak to jest? chodzi o to,że chce laga usunać a ponoć czyszczenie pomaga a tu nie ma takiego zaworka
Opublikowano

Też mam turbo z elektronicznym sterowaniem ... pozostaje wyczyścić EGR i zaworek od niego.

Jeśli turbo szwankuje to raczej pomoże czyszczenie zmiennej geometrii.

Pozdrawiam SIEKIER'A

:twisted:

Opublikowano
Witam posiadam bmw e46 320d 2004r i z tego co się dowiedziałem nie ma tam zaworka od sterowania turbina...

Nie wiem kto takie bujdy puszcza, że nie ma przetwornika ciśnienia od turbo.

Realoem mówi coś innego:

http://realoem.com/bmw/showparts.do?model=AS71&mospid=47635&btnr=11_3331&hg=11&fg=45

Schemat dla auta z lipca 2004 r. Nie ma żadnych adnotacji odnośnie wycofania przetwornika. Mam samochód z normą EU4 i kiedyś jak tam grzebałem ze znajomym przy silniku to przetwornik ciśnienia tam był. Chyba, że miałem halucynacje albo na za mocnym gazie % :D

Opublikowano
Z tego co mi wiadomo to norma Euro4 wymagała zastosowania takiej właśnie dmuchawki i innych wtrysków - by ją uzyskać zmieniono konstrukcyjnie te elementy (dmuchawkę na pewno) ... w przeciwnym razie ratował tylko filtr DPF.

Pozdrawiam SIEKIER'A

:twisted: