Skocz do zawartości

paruja szyby Pomocy!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam problem jest dosc duzy bo przez ta pare w nocy nic nie widac! W sobote rozebralem cale wnetrze do suszenia bo byly mokre dywaniki (brak gumowych korkow ale juz sa tam gdzie powinny) przy okazji obejrzalem nagrzewnice i nie cieknie (w sumie to nie miala prawa bo od wymiany plynu tak ok 3 miesiecy temu ani grama nie ubylo) mowie moze gdzies mam ten filtr przeciwpylkowy ale jak wiekszosc nie bylo! Wyciaglem liscie z obudowy nagrzewnicy no i to nic nie dalo! Dalej paruja! 2 dni jest spokoj a pozniej para wraca. Co to moze byc koledzy?
Opublikowano
  • Autor
jeszcze raz wyciagne nagrzewnice i obejrze ja dokladnie
Opublikowano
sprawdź koniecznie czy masz otwarty czy zamknięty obieg powietrza. i nie czy silniczek chodzi tylko czy klapka jest otwarta. U mnie to było rozwiązaniem że obieg był cały czas zamknięty.
Opublikowano
  • Autor
jesli chodzi o te klapki przy dmuchawie to mam otwarte
Opublikowano
W taka pogode jak teraz tragedia jest z szybami. Duza wilgoc, na dworzu czesty deszcz. U mnie tez parują. Załączam klime zeby nie parowały.
Opublikowano
  • Autor
nie mam klimy:( zauwazylem ze ta para jest dziwna bo jak szmatka scieram to sie marze! nawet kupilem preparat zapobiegajacy parowaniu i troche lepiej ale nadal paruja :(
Opublikowano
U mnie jest to samo. Nawet jak wytrzesz szyby alkoholem to potrafia sie mazac.
Opublikowano
  • Autor
aha to uspokoiłeś mnie :D myslalem ze cos jednak nie tak z nagrzewnica ale ogladalem ja i byla ok. Bardzo ladna masz ta bunie :D duzo pracy :D w nia wlozyles?
Opublikowano

Jak zaczna sie mrozy i powietrze bedzie suche nie bedzie tak parowac.

Pracy duzo, ale jak zawsze jest cos do zrobienia.

Opublikowano
  • Autor
ale ladna jest. mam nadzieje ze przejdzie bo to jednak denerwujace szczegolnie w nocy
Opublikowano
Jestem świeżym posiadaczem e34 m50b20 stąd pytanie: Gdzie znajdują sie te klapki od zmiany obiegu ?
Opublikowano
  • Autor
na zewnatrz przy dmuchawie (pod plastikami maskujacymi mechanizm wycieraczek)