Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

wersja 129km od 150km różni się wałkiem ssącym i kolektorem dolotowym, poza tym to ten sam silnik i ten sam osprzęt. Uważam, że jak kupisz zadbaną sztukę to oba silniki przejeżdżą bezawaryjnie min 300tyś km. W poprzednim e46 też miałem silnik n42 1995cm3, jak sprzedawałem z przebiegiem 213tyś km chodził jak nowy (nie mówię o drobnych wyciekach, bo to norma w tych silnikach, ale ich usunięcie kosztowało może 200pln i wcale nie trzeba nowej vacuum pompy kupować, wystarczą dwa oringi po 2pln sztuka), nic w nim nie naprawiałem... żadnych vanosów, valvetronica, wszystko chodziło jak należy.

Obecnie w e87 mam n46 129km i odpukać tylko pompę wspomagania wymieniałem (ale to inna historia), przebieg dopiero 117tyś i to widać bo oprócz wycieku spod vacuum pompy silnik jest suchy jak pieprz. Musisz wziąć jedną rzecz pod uwagę!!! Uważam, że do serii 1 silnik 129km wystarcza, ale w serii 3 to muł (wiem co piszę bo jeździłem e90 318i). Dlatego ja w końcu kupiłem 118i a nie 318i.... bo akurat dobrej 320i w dobrej cenie nie było. Ale moim celem jest 325i/330i.... sam dźwięk silników r6 jest niepowtarzalny.... nic może w przyszłym roku :)

Opublikowano

Ja mam ladna 320i :P kombi sredni golas, n43 170HP (moim zdaniem silnik odpowiedni dla tego samochodu), troche sie naszukalem to fakt, ale teraz sama radosc. Moze nie jest rakieta ale w porównaniu z moim poprzednim e60 530xi N53 pali polowe tego co e60.

Generalnie polecam, aha jestem swiezo po serwisie w ASO BMW za przeglad "maly" + sprawdzenie auta zaplacilem 180zl, fakt moje graty(olej filtry), ale wiecej mnie kosztowaly nowe wycieraczki(213zl) niz przeglad :D

Za nowe swiece ORI zaplacilem 32zl sztuka.

Moze i pali wiecej niz 320D ale eksplaatacja jest duzo tansza.

Opublikowano

Ja szukałem 320d, ale znalazł się 320i w bardzo dobrym stanie, więc długo się nie zastanawiałem :) A łącznie szukałem miesiąc, może dwa...

I wcale nie jest golasem, a wręcz przeciwnie ;)

Opublikowano

Koledzy co sądzicie o tych egzemplarzach:

1.http://www.mobile.de/pl/marka/bmw/model/320/vhc:car,pgn:2,pgs:10,srt:date,sro:desc,mke:bmw,mdl:3__bmw_er_series,frn:2006-01,prx:10001,slt:for_sale_by_owner,ful:petrol,ger:manual_gear,xhl:true/pg:vipcar/186619287.html

2.http://www.mobile.de/pl/marka/bmw/model/320/vhc:car,pgn:3,pgs:10,srt:date,sro:desc,mke:bmw,mdl:3__bmw_er_series,frn:2006-01,prx:10001,slt:for_sale_by_owner,ful:petrol,ger:manual_gear,xhl:true/pg:vipcar/185084496.html

Opublikowano (edytowane)
Szału nie ma. W tym drugim filtr czastek stałych :?: i ten przebieg.... trochę niski Edytowane przez kerbi
Opublikowano

Ja kupiłem w kwietniu za 44,5 tys, przebieg 152 tys (sprawdzony w serwisie) w porównaniu do tych co pokazałeś znacznie lepiej wyposażona:

podsufitka czarna

fotele sportowe

kierownica sportowa

tapicerka skórzana

system i-drive z navi professional

dwa komplety nowych opon