Skocz do zawartości

[e34] Podłączenie ogrzewania foteli.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Wczoraj stwierdziłem,że dość już lodu na spodniach i czas najwyższy podłączyć granie dupy :8) . Po oględzinach zaopatrzyłem się w 11 nasadkową i przystąpiłem do demontażu fotela pasażera. Po kilku minutach fotel był już na zewnątrz i zacząłem szperać za ori wiązką,a jako że jeszcze vin nie rozkodowany szukałem dokładnie,lecz niestety moja e34 z 89 nie miała seryjnie dupen grzanen. Podłączyłem fotel na krótko do aku i wpiąłem się z plusem do zielonego z czerwonym i szarego,a minusem do brązowego,po czym włączyłem max ogrzewanie(podświetlenie działało). Po 5 minutach sprawdziłem czy jest kaloryfer,lecz niestety zero grzania :? . Czy ktoś wie jak sprawdzić matę grzewczą fotela i ewentualnie naprawić,lub gdzie można kupić najtaniej takową matę? Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi z zimnym siedziskiem :cry:
Opublikowano
W przyszłym tygodniu sprawdzę,a wie ktoś gdzie mogę kupić złącza które idą do fotela? I jeszcze pytanie - do czego służą linki pod fotelami przednimi? Linki z kołami-prowadnicami
Opublikowano

Też nie miałem kabli. Masa do masy, dwa plusy (grzanie i podświetlenie) przez bezpiecznik do skrzynki bezpieczników.

U pasażera mam kilkanaście kabelków i tego nie ogarnąłem i pasażer narzeka, że tylko ja się podgrzewam :mrgreen: Ma ktoś schemacik tego? Fotele z TDSa poliftowego z 2ma airbagami. Bez lęźdzwi.

Ta linka jest połączona z fotelem i z pasami. Jak przesuwasz fotel tyl-przód to pasy się podnoszą-opuszczają.

• 3 miesiące temu...