Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Hej! Mam do kupienia 4 opony zimowe,tylko ze jak zawsze daleko.Czy ktorys z forumowiczow ma moze podpisana umowe z jakims kurierem?Szwagier jak kiedys mial sklep po logo KOMPUTRONIKA to mi graty wysylal po 5zl ( 4 felgi 18-stki od Insignii z oponami wyslal za 29zl ;) ) Moze ktos ma firme i moglby pomoc ogarnac? Z gory wielkie dzieki
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja korzystam z usług UPC.UPC traktuje opony,koła wysyłane luzem jako przesyłka niestandardowa i płaci się za nie więcej.Trzeba u nich podać wymiary paczki,chyba,że zapakuje się je w foremną paczkę,która też nie przekracza standardowych wymiarów,bo po przekroczeniu jest to już nadwymiar i jest dopłata-max Długość 180 Wysokość 80 Szerokość 80.
Opublikowano
Spróbuj w DPD Punkt Paczki, tydzień temu wysyłałem komplet opon, owinąłem je stretchem po dwie i mi wyszedł koszt wysyłki 68 złotych za całość. Z Wrocławia do Malborka.

A-Z

Myjnia ręczna ● pranie tapicerek ● czyszczenie skór ● doradztwo zakupowe

Ul. Sportowa 6, 55-095 Mirków ok. Wrocławia

536 - 802 - 804

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Chyba UPS, UPC to kablówka. Teraz nie musisz podpisywać żadnych umów, wybierasz dowolną firmę.

Tak,sorki,popaprało mi się :cool2:

Opublikowano
Bede szukal. Ogolnie wydaje mi sie,ze sendit.pl jest tanszy niz kurjerzy.pl . Ale bardzo dziekuje za pomoc ! W sumie jest nas tu na forum sporo i na pewno ludzie cos wysylaja,wiec mozna by pogadac z jakas firma kurierska o rabacik ;)
Opublikowano
Wszyscy brokerzy mają podpisane umowy z kilkoma największymi firmami kurierskimi, tak że bardziej sugeruj się jaka to jest firma. Chyba że jest ci wszystko jedno, a ceny aż tak bardzo się nie różnią.
Opublikowano
U brokera nie będzie taniej jakoś bo tylko na indywidualnych umowach przy wysyłce sporych ilości są naprawdę dobre zniżki .Ja akurat nie wysyłam opon ale sprawdzę ile u mnie by to kosztowało jeśli autora to interesuje jeszcze i nic nie znalazł :mrgreen: :mrgreen:
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
U brokera nie będzie taniej jakoś bo tylko na indywidualnych umowach przy wysyłce sporych ilości są naprawdę dobre zniżki :

Jak ma nie być taniej skoro w ten sposób te firmy działają ?

Opublikowano

Pewnie,ze będzie taniej niż jakby sam się klient zgłosił do np. DPD ale już jeśli ktoś ma indywidualną umowę a nie jest brokerem to może mieć jeszcze lepsze stawki.Ja akurat nie wysyłam ciężkich paczek ale dla przykładu kurier kosztuje mnie brutto ok 13 pln :wink: :wink: a u brokera takiej oferty nie dostaniesz :mrgreen: :mrgreen:

Wiem,ze to może dziwne ale tak jest :cool2: :cool2: jednak to pytanie nie do mnie dlaczego :mad2: :mad2:

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
Komplet kół - 2 paczki to koszt ok. 40zł.

Ale samych opon czy kół ??

Opon czy kół, nie ma znaczenia, bo i tak ostateczna cena za wysłanie paczki jest obliczana na podstawie wagi, ale nie podanej przez użytkownika lecz wyliczanej z automatu biorąc pod uwagę wprowadzone wymiary paczki.

Opublikowano
Jeśli wpiszesz wagę większą niż ta, która wychodzi z algorytmu, to weźmie Twoją wagę, a jeśli niższą, to wylicza swoją. Do 20kg jest jedna cena za wysyłkę, no chyba, że to będzie coś o niestandardowym kształcie lub ponadstandardowym wymiarze.