Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam zamiar kupic BMW E36 Coupe http://www.auto.pl/?kod=1AWCN

jak jest napisane w ogloszeniu auto ma regulowane zawieszenie firmy Koni. Tylko ze ta regulacja ponoc nie jest na srubie, tylko sa jakies galki, o co w tym chodzi bo szukam na forum i nie bardzo umiem odszukac?! prosze o pomoc, opisanie na czym takie zawieszenie polega, jak je sprawdzic, ponoc jest to orginalny zawias BMW. Czy warto w cos takiego sie bawic? Bardzo prosze o pomoc! pozdrawiam

Opublikowano
Regulowane zawieszenie mial na mysli pewnie zwykly amortyzator Koni z regulowana za pomoca pokretla sztywnoscia.

a czy to jest dobra rzecz?

Opublikowano
W tym zawieszeniu reguluje się tylko sztywność a w gwintowanym również wysokość. To taka różnica :mrgreen: Mam to zawiszenie od Koni z regulacją twardości amortyzatorów i muszę przyznać że spisuje się super. Według mnie godne polecenia :cool2:
Opublikowano

Tylko za każdym razem jak bedziesz chciał przestawić musisz wyjąć amor i przekręcić bagnet w lewo w prawo lub na środek,

miałem takie z tyłu i byłem zadowolony.

P.S w razie jak kupisz to proponuje nie ustawiać na najtwardsze bo pasażerowie z tyłu wyplują płuca :mrgreen:

Opublikowano
Dokładnie tak,tylnie aby przestawić trzeba zdemontować a przód jest regulowany pokrętłem które zakłada się na górne mocowanie amortyzatora po wyjęciu zaślepki. I faktycznie przy ustawieniu na twarde czuć każdy kamyk :mrgreen: ,ale prowadzi się świetnie. U mnie przejechało 60 tyś. i zero zużycia. :cool2: