Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Mam problem z falowanie obrotów na gazie , na pb jest ok.Falowanie to jest za każdym razem inne - raz bardzo mocne że aż samochód zgaśnie , raz delikatne , a bywa że czasami wcale nie występuje.Zdarza sie także że obroty zatrzymają się naprzykład na 400.Po wyłączeniu i włączeniu silnika przez chwile jest wszystko ok po czym znowu sie zaczynają jaja.Odłączałem silnik krokowy gazu i nie zauważyłem zupełnie żadnej różnicy w pracy silnika.Czy to normalne?Gdzie ewentualnie szukać przyczyn?
Opublikowano
Sprawdź poziom płynu chłodzącego - jeśli jest zbyt niski, to parownik Ci może przymarzać !
Opublikowano

jezeli odłaczysz silnik krokowy gazowy to poprostu zostanie on w pozycji takiej jak był chwile przed odłaczeniem, czyli jak go odłaczyłeś na biegu jałowym to tak został i nie bedziesz widział zadnej róznicy na niskich obrotach, natomiast moze byc słaby, ale nie jest to normą, bo krokowka nie otworzy sie i mieszanka moze być nieodpowiednia ale palna.

Zazwyczaj falowanie obrotów to źle wyregulowana miaszanka parownik i śruba lub stary parownik.

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW