Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcialbym spytac o montaz turbiny do auta z silnikiem benzynowym o pojemnosci 2.8.Czy taka operacja jest kosztowna i czy sa wieksze przeciwskazania do jej montazu?

Dzieki za rady

Opublikowano
Chcialbym spytac o montaz turbiny do auta z silnikiem benzynowym o pojemnosci 2.8.Czy taka operacja jest kosztowna i czy sa wieksze przeciwskazania do jej montazu?

Dzieki za rady

Ostatnio u znajomego mechanika podjechali goscie fioletowym Golfem III VR6 z takim wlasnie zapytaniem.

Do do przeciwskazan to chyba jako takich nie ma wkoncu to solidny silnik szesciocylindrowy.

A co do kosztow to na pewno przewyszaja wartosc takiego golfa :mrgreen:

Jak rozmawiali i troche podsluchalem to w temacie byla modyfikacja ukladu chlodzenia (intercooler) , koszt turba , inne walki (sportowe) i na pewno bardzo duzo roboty i wyciaganie silnika :mrgreen:

Nie lepiej sprzedac i kupic M3 :wink:

Opublikowano
Byc moze i lepsze rozwiazanie,ale poprostu chcialem sie dowiedziec koszty takiej zmiany.Poza tym jestem przywiazany do mojej panny i jesli juz bym mial zmieniac to na nowa m-ke w e46,lecz kazdy zna jej cene :duh: :mrgreen:
Opublikowano
Byc moze i lepsze rozwiazanie,ale poprostu chcialem sie dowiedziec koszty takiej zmiany.Poza tym jestem przywiazany do mojej panny i jesli juz bym mial zmieniac to na nowa m-ke w e46,lecz kazdy zna jej cene :duh: :mrgreen:

Ja osobiscie jestem przeciwko takim modyfikacja w silnikach , ktore nie zamykaja oferty danego modelu :wink:

Wg. mnie jak turbo to do M3 :mrgreen:

Opublikowano
Wg. mnie jak turbo to do M3 :mrgreen:

No proszę akurat coś takiego znalazłem:

http://www.koperformance.com/BMW/turbo_superchargers/ko_performance/ko_performance_e36_m3_stage_2_boost_kit.htm

tak, ale to jest zestaw podnoszący wydajność już zamontowanego kompresora bez niego samego więc do tej kwoty należy doliczyć cenę kompresora i montaż.

btw kolega chce turbo, nie kompresor

EFES Kebab House - Najlepszy Kebab w mieście!!!

http://img470.imageshack.us/img470/4254/efeswq6.jpg