Skocz do zawartości

Webasto - pierwszy raz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

w moim E90N 320xd mam Webasto Thermo Top V z pilotem T100.

Zgodnie z instrukcją pilota próbowałem w Święta je uruchomić, ale niestety nieskutecznie.

Co prawda pilot komunikował się z samochodem wyświetlając na ekraniku potwierdzenie OK,

i to w przypadku manualnego startu i programowania HTM.

Nawet coś tam pod maską się włączało (jakieś odgłosy było słychać), ale nadmuchu ciepłego powietrza nie było.

Ktoś mi powiedział, że Webasto działa dopiero poniżej jakiejś temperatury, czy tak jest?

Czy wiecie dokładnie o jaką temperaturę chodzi?

Druga sprawa to nie wyświetla mi się na pilocie temperatura w kabinie,

co może być przyczyną?

Opublikowano
webasto działa bodajże od 7 stopni.u żony włącza się przez podwójne naciśnięcie na pilocie- wtedy pojawia się temp na wyświetlaczu radia
Opublikowano
  • Autor
U mnie powinno się włączać przez dłuższe przytrzymanie przycisku ON.
Opublikowano
  • Członkowie klubu
Cześć,

w moim E90N 320xd mam Webasto Thermo Top V z pilotem T100.

Zgodnie z instrukcją pilota próbowałem w Święta je uruchomić, ale niestety nieskutecznie.

Co prawda pilot komunikował się z samochodem wyświetlając na ekraniku potwierdzenie OK,

i to w przypadku manualnego startu i programowania HTM.

Nawet coś tam pod maską się włączało (jakieś odgłosy było słychać), ale nadmuchu ciepłego powietrza nie było.

Ktoś mi powiedział, że Webasto działa dopiero poniżej jakiejś temperatury, czy tak jest?

Czy wiecie dokładnie o jaką temperaturę chodzi?

Druga sprawa to nie wyświetla mi się na pilocie temperatura w kabinie,

co może być przyczyną?

Webasto po dłuższej przerwie czasami nie startują. Nie włączą się także gdy: paliwa jest za mało, akumulator rozładowany, temperatura zewnętrzna >5 stopni, pompa wody nie działa itd. Skoro coś tam stuka to znaczy że w ogóle żyje tylko w przypadku gdy piecyk 3 razy się nie uruchomi to potrafi się zablokować. Poszukaj na forum jak to zresetować. Wentylator nie powinien się włączyć gdy temperatura płynu chłodzącego jest za niska - i tak powinno być. Przyczyn nieuruchamiania może być sporo.

Opublikowano
  • Autor

Dzieki.

W takim razie najpierw zaczekam na ochlodzenie.

Pozdrawiam

Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka