Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,mam BMW E46 po lifcie w sedanie rocznik 2002,zablokował mi się zamek od maski przedniej.Otóż sprawa wygląda tak:

-atrapa jest zdjęta

-sprężyny nie chcą odbić

-w tym momencie zaciągam za rączkę linki jest dla mnie luźna więc nie czuje oporu

Co w takim razie mam robić,zaprowadziłem do mechanika ale mnie oddał bo twierdził że nie wie jak?

Ręce mi opadają czy ktoś z Was to robił?

Był BMW E30 316i 09/90 inslandgruen

Był BMW E36 323i 10/95 arktissilber

Był BMW E36 320i 03/98 ascotgruen

Był BMW E39 525i 11/00 cosmoschwarz

Był BMW E46 320i 08/02 sapphireblack

Był BMW E61 530D 05/04 alpinweiss III

Był BMW E61 530D 02/08 spacegrau

Jest BMW F11 520D 06/13 havanna

Opublikowano

ciezka sprawa,wyskakuje ten cupel z grilla,linka sie urwala??

mi sie raz urwala ale w kabinie przy tej raczce,to rozkrecilem i obcegami pociagnelem.

nic tak nie odpreza jak minuta dla weza
Opublikowano
Cupel z atrapy wychodzi ale nie do końca,wiadomo ze musi najpierw podnieść lekko maska to wtedy wyjdzie dalej.Najgorsze ze nie chce w ogóle wyjść.Jak mam zrobić żeby spreżyny puściły?

Opublikowano

"Aby otworzyć maskę trzeba zrobić to:

1. Wyjąć prawy grill

2.Pociągnąć linkę która idzie do lewego zamka-otworzy się lewa strona

3 trzeba znaleźć mechanizm z prawej strony-tam gdzie wchodzi zatrzask od maski... Jest to czarne pudełko wielkości paczki od fajek...

4.Jak znajdziemy już ten mechanizm to bierzemy śrubokręt i lekko naciskamy na czarną plastikową pokrywę z plastiku i powinna pęknąć od przodu w lewym rogu-Tam jest cienki plastik specjalnie zrobiony do awaryjnego otwierania... następnie wkładamy tam śrubokręt i dociskamy wtedy otworzy się prawa strona.. I MASKA OTWARTA"

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano

linka ci sie zerwala. ja mam przed lifta ale u ciebie pewnie jest tak samo.

linki sa 2 !!! jedna idzie od "pociagadelka" w kokpicie ( to jest ta glowna i to ona zapewne sie urwala) jesli jest luzna to na 100 %. ja zrobilem tak wyjelem "nerki" i popatrz na zamki tam masz 2 linke ktora idzie od takiej jakby przejsciowki i podnosi druga sprezyne. ja zrobilem taki hak z drutu i zwyczajnie zachaczylem za ta linke i ladnie puscilo... z łatwoscia kupisz te linki na allegro i sam zamontujesz pozdrawiam :D

BUNIA :)
Opublikowano

A więc tak:

Tak linka była zerwana,doszedłem do wniosku ze nie miałem inne opcji awaryjnego otwarcia to zrobiłem w brutalny sposób;)

wziąłem piłkę do metalu ściąłem te 2 bolce z sprężynami(niskie ceny zakupu)po 15zł-używki,maska otworzyła

no i teraz zamawiam linkę i spokój.

Opublikowano
bylo pokombinowac... jakbys troche poruszal to zauwazylbys schemat otwierania.. bardzo to proste ale kazdy ma swoj sposob jaki prowadzi do celu
BUNIA :)
Opublikowano

Radziu witaj !

Wszystkich zaskoczyłeś ale czasem prosty brutalny sposób jest skuteczny i nie koniecznie kosztowny.

Jak miałeś piłę szablastą pod ręka to trwało to 2 minuty a szukanie i dyskusje na forum to 2 dni.

Tylko teraz nie jeździj z otwartą maską bo Ci stanie dęba ;-)

Teraz mi się przypomniało że kiedyś na parkingu widziałem maskę przyklejoną przylepcem to z pewnością po takim zabiegu.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.