Skocz do zawartości

Dziwne buczenie w samochodzie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Jestem szczęśliwym posiadaczem BMW 320 e46 2003 r. od wczoraj.

Kupując samochód dostałem jeden kluczyk którym nie dało się zdalnie otworzyć ani zamknąć drzwi - poradziłem sobie ( trzeba było zakodować ) tylko mam wrażenie, że po tej operacji coś dziwnie zaczęło buczeć w okolicach klimy, radia. Nie ważne czy samochód jest zapalony czy nie czy kluczyki są wsadzone do stacyjki czy nie - po prostu cały czas buczy ( nie za głośno - pewnie dało by się do tego przyzwyczaić ale po co ... trochę denerwuje ) Pomóżcie!

Opublikowano

Nie jest to czasem odgłos wentylatora nawiewu? Nagraj film z tym odgłosem.

Wysłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2

Moduł do własnej konfiguracji świateł E39 sprzedam!

icon3.png BMW E36 316i M43

icon1.pngBMW E61 530D M57N

Opublikowano
Chciałbym tylko dodać, że dźwięk nie jest jak z wyrobionego wentylatora tylko starego radia które jest podłączone do prądu i buczy.
Opublikowano
To coś, co buczy, to wentylatorek wbudowany w panel sterowania klimą - siedzi on tam sobie, i zaciąga powietrze z kabiny, puszczając je na czujnik temperatury. Zakładam, że to kluczowe, do utrzymania optymalnej / zadanej temperatury podczas pracy wozu, ale po co ten wentylek kręci się po wyłączeniu auta - nie wiem. W E36 miałem to samo, w E46 miałem to samo. W e46 głośniej, do czasu wyczyszczenia wiatraczka. Teraz po czyszczeniu nie słychać go w ogóle.

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

Opublikowano