Skocz do zawartości

ADAPTER BMW ISO E36 COMPACT PINY???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ponownie mam prośbę, zdecydowałem się na zmianę radia w compakcie i fabrycznie mam radio blaupunkt bmw (zdjęcia poniżej), które ma łącznie 15 pinów w obudowie adaptera do instalacji, oczywiście chce zamontować odbiornik z kostką iso i potrzebuje adapter, ale wszystkie, które znalazłem do kupna mają 13 pinów? u mnie patrząc od lewej kolumnami jest tak: 3-4-1-3-1-3 a w sprzedawanych adapterach jest: 3-4-1-2-1-2, pytanie do czego są te dwa piny, których w nowym adaptorze nie podepnę, bo w ich miejscach są tylko puste otwory i czy to będzie w ogóle działać?

http://allegro.pl/radio-bmw-reverse-blaupunkt-stan-dbd-i3668143386.html

Opublikowano
Brakować będzie np. funkcji GALA i Tel. Mute, K-line (jeśli jest w e36), ale to w niczym nie przeszkadza. Może nie być podświetlenia regulowanego włącznikiem świateł. Niektóre radia mają funkcję dimm, jeśli włączysz światła to podświetlenie przygasa.
Opublikowano
zamówiłem adapter 13 pinowy i właśnie podobne info uzyskałem od sprzedawcy, jutro planowany montaż, także napiszę co i jak, radio które montuje to alpine cde 177rr, w miarę minimalistyczne, bez zbędnych upiększeń, także mam nadzieje że całość będzie jako tako wyglądać i działać :D