Skocz do zawartości

POMOCY!!! 318 TDS problem z odpalaniem!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, jestem zielony w tym temacie więc pytam. Przeszukałem fora i nie rozwiązałem problemu. Od roku mam BMW e36 TDS, i od dłuższego czasu mam problem z odpaleniem gdy wskazówka spada poniżej 15 litrów. Jakiś czas temu samochód zgasł podczas jazdy i nie chciał odpalić. Pompa wtryskowa została wymieniona, filter paliwa, oraz wężyk paliwa. Wyczytałem na forach że to może być wina pompki elektrycznej w zbiorniku paliwa, sprawdziłem ją i nie słychac czy działa. Pomocy!
Opublikowano
Pompa w baku do wymiany. W TDS działa ona tak, że jak jest poniżej pewnej ilości paliwa w baku podaje ona paliwo pompie wtryskowej. Bez tego rozruch jest utrudniony - pompa wtryskowa nie ma siły sama zassać paliwa ze zbiornika.

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

Opublikowano
Odepnij przewód paliwowy od filtra paliwa , przekręć kluczyk w pozycję 2 jak pompka sprawna to poleje się paliwo jak nie to pozostaje ci wymiana pompki , czasem pomaga wstawienie zaworu zwrotnego.