Skocz do zawartości

<t>730d vs 745d</t>  

16 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie lub wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

jestem nowy na forum, witam wszystkich serdecznie.

od zawsze zakochany w bmw, właśnie nadeszła pora na zakup własnej Buni e66/e66

- dysponuję kapitałem ok 80k PLN i niestety nie mogę zdecydować się na wybór pojazdu.

Spalanie nie do końca ma dla mnie znaczenie, wydaje mi się, że przy dzisiejszych czasach, cenach ropy i benzyny ale głównie przy zużyciu używanych aut diesel wcale nie musi być oszczędniejszy biorąc pod uwagę serwis, koszty itp.

Rocznie jeżdżę 40 tys km, z czego 65% to trasy, głównie autostrady z prędkościami 180-220 km/h.

Zdarzają mi się również min dwa długie wypady w roku. alpy zimą,jak również wiosna bądź lato długi wypad po Europie - ostatnio 3 tyg w portugalii, hiszpanii itp - 12 tys km w 3 tyg.

Jasnym jest, że przy takich przebiegach żadne z branych pod uwagę aut nie będzie tanie w eksploatacji, nie będzie też z uwagi na moc palić mało. Stać mnie na serwis tych aut także nie ma kłopotu.

Chciałbym jednak prosić Was o pomoc w wyborze auta. Jeździłem już wszystkimi wymienionymi modelami także swoje odczucia znam.

Jednak odczucie to jedno a codzienna eksploatacja np 2 latach to drugie.

Dlatego chciałem Was prosić o pomoc w wyborze pojazdu aby:

- nigdy nie brakowało mu mocy przy jeździe autostradowej typu wyprzedzanie z 200 km/h

- miało dobrą trakcję ale nie było przyciężkie

- było możliwie najmniej awaryjne

zakochany jestem w 745d jeśli chodzi o elastyczność, mocny dół itp, blisko mu do v8

co z jego awaryjnością itp jednak? czy nie lepiej zmienić mapę w 730d i podkręcić go o bezpieczne 20% mocy i rozszerzyć mu moment obrotowy?

Drodzy Forumowicze, proszę o wypełnienie ankiety i pomoc.

Pomóżcie dołączyć do Waszego grona.

• 2 tygodnie później...
  • Zarejestrowani
Opublikowano
olej typa, w ka zdym dziale zaklada temat i robi sondy co ma wybrac i w kazdym ta sama formulka tylko modele sie zmieniaja, trolle cuchnacy trollem

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Jak wyżej. 750i a nie jakiś mulasty kopcący klekot 730D. 745D fajnie jeździ ale z niepewnego źródła to bym nie kupował bo może okazać się skarbonką.
Petrolhead
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jeśli jeszcze nie kupiłeś to bierz 745 d i będziesz zadowolony ja mam 740 d i jestem bardzo zadowolony ale kupuj w Niemczech z pewnego źródła lub w Polsce ale przewiezionego z Niemiec

Poz