Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam na początku wszystkich miłośników samochodów BMW-wszystkich forumowiczów.

W weekend byłem w paru komisach, ogladałem kilka E36. Pierwszy egzemplarz jaki zobaczyłem miał rysę na drzwiach (nie jedną) i chciałem sprawdzić, czy to nie brud. Przeciagnałem paznokciem po lakierze w tym miejscu i innych i ku mojemu zdziwieniu paznokieć nie przesuwał sie gładko ale z oporami i ponad to robił widoczne rysy-cześci paznokcia sie ścierały jakby i zostawały na lakierze.

Teraz pytanie do lakierników głownie-czy to normalne? Czy samochód był przemalowywany czy te lakiety tak mają?. To nie był problem tylko jednego modelu, nawet na jednym E39 z 98 roku to zauważyłem. Wprawdzie nie na każdym miejscu karoserii, były miejsca twardsze na powłoce lakierniczej i bardziej miekkie gdzie ten paznokieć przesuwał sie z oporami, jakby ten lakier był nieco bardziej miękki-tak jakbym szorował paznokciem po parapecie z blachy ocynkowanej (no moze nie aż tak, ale porównać z tym można). Według mnie to nie jest normalne.

Co o tym sądzicie? Czy takich aut lepiej się wystrzegać?

Opublikowano
Witam na początku wszystkich miłośników samochodów BMW-wszystkich forumowiczów.

Co o tym sądzicie? Czy takich aut lepiej się wystrzegać?

ja sądze że powinieneś omijac te komisy bo jak sie ktoś zorientuje że porysowałes mu lakier to zrobi ci z tyłka jesień średniowiecza! :mrgreen:

150 kucyków pod maską!
Opublikowano
E tam porysowałem :) Poprostu przeciągnąłem paznokciem, a nim zedrzeć lakieru się raczej nie uda. A to co zostało to można napewno zetrzec, poza tym to byly malutkie próbne ryski więc nie do zuaważenia przez tych gości. :8)
Opublikowano
E tam porysowałem :) Poprostu przeciągnąłem paznokciem, a nim zedrzeć lakieru się raczej nie uda. A to co zostało to można napewno zetrzec, poza tym to byly malutkie próbne ryski więc nie do zuaważenia przez tych gości. :8)

Mam nadzieje, że nie sprawdzasz tak samochodów na parkingach :wink:.