Skocz do zawartości

last signal w asb a dane z przeplywki-silnik m54

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam .

wiaze sie z takim problemem ze odczyt przeplywki przy energicznym dodaniu gazu przechodzi mi w odczycie INPA na ponad norme 100% .leci na okolo 300 400 % :mad2: czuje sie tak jakby lekki poslizg -jak" w maslo."

a na odczycie w ASB tez INPA tzw.Live data.

w odczycie okna analog pozycja LAST SIGNAL tez leci mi na wykrzykniku czyli ponad 100%

jak te dwa wspölczynniki maja sie dosiebie? czy ma to w zwizek ze spalaniem .i opözniuenie we sprincie do 100kmh o 1 sekunde.

czy wymiana oleju w skrzyni z filtrem to dobry pomysl w tym przypadkumoze pomöc.?

czy ktos ma taki silnik m54 w 530i i moze porüwnac te dane u siebie.

czy moze brudna przeplywka lub do wymiany.?

programem DIS sprawdzalem test vanosöw ,przeplywki ,lambdy itp. i wszystkie byla na ok.program sam testuje napiecie itp. :norty:

z mojä bee nie idzie sie nudzic
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
nikt pojecia nie ma o czym pisze. :cry2:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Inpa to zabawka.

Jej normy są czasem wyssane z

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano

wyczytalem ze zachowanie skrzyni jest zwiazane z praca przeplywki i ustwaieniem potencjometra przepustnicy.

WUK za pözno zapina na sztywno .dlatego jest taka dziwna praca.

na niemieckich forach jest.

http://www.e46fanatics.de/technik-allgemein/13763-automatikgetriebe-thread-informationen-technisches-hilfe.html

tu opsane .gosc stworzyl program tzw eco tuning skrzyni begöw.

gdzie po update skrzynia reaguje jak reczna skrzynia biegöw (bez efektu gumy z procy) :mad2: