Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam , mam pytanko co do felg i tego czy razem z oponom zmieszczą się w tylnie natkole bez zbędnych przeróbek ? felgi które chce kupić mają takie parametry ,

przód 8j-17 et18

tył. 9j-17 et25

i jakie opony by najlepiej pasowały , zawieszenie jest delikatnie obniżone

obecnie mam 225/50/16 oczywiście mowa o letnich oponach .

co oznaczają parametry et18 i et25

bo mam jeszcze na oku felgi o takich parametrach 8j-17 et35 .

Opublikowano

będą tarły,ET to osadzenie dodatnie względem osi felgi, czyli et 0 oznacza że felga mocowana jest idealnie na środku szerokości felgi ,czym wieksze et tym felga bardziej schowana ,im mniejsze bardziej wystaje

Takie max et dla e36 przy 8calach szerokości ,to et 35

Opublikowano

dzieki za info , czyli. 8j 17 et35 spokojnie mogę zainstalować i będzie gitara :D a jakie buty 215.40. czy 225.40

a z tym germany styl o co kaman bo coś widziałem , z tym nawiązaniem mniejszej opony na fele niż powinna być :idea:

to, to ?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
chcę założyć do swojego auta felgi o wymiarch 7Jx17 H2, Et41, 5x120, otwór centrujący 67mm. niestety na kołach w ogóle się nie znam i nie mam pojęcia czy będą pasować. moglibyście pomóc?
Opublikowano

otwor centrujacy za maly napewno nie bd pasowac.

E36 ma otwór centrujący 72,5 mm

Kolego jak na 8 cali nalozysz 215 /45 to bedzie delikatny naciag a jak 225 to bedzie prawie rowno z felga.

Ja u siebie mam wlasnie wlozone 215/45/17 felga 8j et 35 i na lato i tak mysle ze wloze najpierw jaki dystans...

ale oczywiscie przed tym zabiegiem jeszcze musi wpasc gwint.

E38 728i 1999r
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.