Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

Problem polega na tym, iż górna część tylnych kół składa się do wewnątrz. Nie wygląda to dobrze. Jak temu zaradzić i co w zawieszeniu wymaga wymiany ?

Opublikowano
witam,

Problem polega na tym, iż górna część tylnych kół składa się do wewnątrz.

To nie problem, to naturalna sprawa, bo koła pochylone są fabrycznie na minus. Problem to jest wtedy gdy za bardzo sa pochylone, a to trzeba sprawdzić na przyrządach do geometrii. Jednak najpierw trzeba zajechać na stacje diagnostyczna sprawdzić tylne zawieszenie.

Opublikowano

Moze i naturalna ale ostatnio jechal przede mna identyczny X i kola tylne mial ustawione prosto jak drut. Nie mial co prawda tak szerokich gum jak ja ale niewiele wezsze. Co mnie dziwi najbardziej to to, ze nie zdziera mi wewnetrznej strony gum. Samochod mam od 2 miesiecy a poprzedni wlasciciel twierdzi ze na tych oponach jezdzi 3-ci sezon. Troche to dziwne przy takim kacie pochylenia, ze nic sie nie dzieje. W moim drugim samochodzie mialem to samo do czasu gdy zmienilem gumy na wezsze. Problem sie skonczyl. No nic, podjade na geometrie i zobaczymy. Moze to tylko wina zuzytych tulei plywajacych.

Sory za brak polskich znakow.