Skocz do zawartości

Wywala Płyn chłodniczy przez termostat. Bmw 318d 116 km

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem od razu mówię że czytałem o tym , lecz nie znalazłem konkretnego tematu że komuś wywala płyn chłodniczy przy termostacie . Wiec jak juz napisałem problem jest z wywalaniem dzieje się to jak auto jest zapalone konkretnie widac jak cieknie z termostatu . Temperatura silnika , ogrzewanie jest normalne jak było . Jakie przyczyny mogą byc ze wywala płyn chłodniczy przez termostat? Myślalem o termostacie uszczelce , ale jak kupie zmienie i jednak nie bedzie to wina termostata to 200 zł w plecy :/
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zapewne pękła obudowa, jak nie zajrzysz dokładnie skąd ucieka płyn to nie znajdziesz rozwiązania.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Witam mam problem od razu mówię że czytałem o tym , lecz nie znalazłem konkretnego tematu że komuś wywala płyn chłodniczy przy termostacie . Wiec jak juz napisałem problem jest z wywalaniem dzieje się to jak auto jest zapalone konkretnie widac jak cieknie z termostatu . Temperatura silnika , ogrzewanie jest normalne jak było . Jakie przyczyny mogą byc ze wywala płyn chłodniczy przez termostat? Myślalem o termostacie uszczelce , ale jak kupie zmienie i jednak nie bedzie to wina termostata to 200 zł w plecy :/

Miałem tak ...

Pękł ten "gzyms" co trzyma uszczelkę - pęknięcie dopiero było widać po wykręceniu obudowy i niestety nic nie zrobisz.

Kosztowało mnie to 250zł firmy nie pamiętam , ale kupione w intercars.

Opublikowano
Jutro odkręcę termostat i sprawdzę czy jest coś pęknięte czy nie oby to była wina termostatu :< , ale tak od siebie mogla obudowa pęknąc?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mogła, jak będziesz kupował to ori w aso lub behr, na górze masz sklep z dobrymi cenami.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Jutro odkręcę termostat i sprawdzę czy jest coś pęknięte czy nie oby to była wina termostatu :< , ale tak od siebie mogla obudowa pęknąc?

Niestety tak .

Nie jest to duże pęknięcie , ale spawanie nie wchodzi w gre nie mówiać o jakimś klejeniu.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W sklepie u góry jest oryginał za 145,-

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
To, co zaznaczyłeś, to jest termostat AGR. Jeśli to z niego cieknie, to najprawdopodobniej uległa uszkodzeniu uszczelka między nim a chłodnicą spalin, albo sam korpus termostatu się rozszczelnił (choć to bardzo mało prawdopodobne). O ile termostat jest sprawny, to można pokusić się o wymianę samej uszczelki.

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

Opublikowano
zaraz bede rozkrecał i sprawdzał ,ale te sruby 2 co sa po lewej stronie to powiem ci ze od swiateł ta śrubka to nie była tak na maksa dokręcona nie wiem czy tak powinno byc bo da sie dokrecic jeszcze troche a z 2 strony nie próbowałem bo nie mam dostepu zaraz bede odkrecał i sprawdzał .