Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszytskich,

Mam nadzieję że piszę w dobrym dziale. Otóż niedawno nabyłem E36 i nie mogę się ogarnąć do końca z wyposażeniem. Poniżej rozkodowany VIN:

S242A FAHRERAIRBAG MIT SERIENKRANZ(PUR) Kierownica z poduszką powietrzną

S243A AIRBAG FUER BEIFAHRER Poduszka powietrzna pasażera

S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Brak napisu modelu

S401A SCHIEBE-HEBEDACH, ELEKTRISCH Dach przesuwno-uchylny elektryczny

S410A FENSTERHEBER, ELEKTRISCH VORN Siłownik szyby elektryczny przedni

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S441A RAUCHERPAKET Pakiet dla palących

S465A DURCHLADESYSTEM System załadunku

S498A KOPFSTUETZEN IM FOND Zagłówki w siedzeniu tylnym mechaniczne

S510A LEUCHTWEITENREGELUNG ABBLENDLICHT Regulator zasięgu świateł

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S668A RADIO BMW REVERSE RDS Radio BMW Reverse RDS

L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy/Austria

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S879A DEUTSCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, niemiecki

Z powyższego nie wynika że posiadam halogeny z przodu, dzieloną rozkładaną tylną kanapę oraz centralny zamek. Samochód jest bezwypadkowy w 100%. Czy samodzielnie rozkodowany VIN na stronie https://www.parts.bmwgroup.com jest niekompletny? Czy może te elementy są tak oczywiste w e36 że nie są wymieniane jako elementy wyposażenia?

Kolejna rzecz która mnie zastanawia to czy mam centralny zamek sterowany z pilota. Mam tylko jeden kluczyk i to w dodatku plaski serwisowy (nie ten plastikowy). Jak to sprawdzić? Czy moje e36 ma immo? Jak to sprawdzić bo rozkodowany vin nic mo nie mówi :mad2:

dzięki za pomoc.

Opublikowano

Dzielona, rozkładana kanapa to zdaje się S465A DURCHLADESYSTEM System załadunku

Co do reszty to nie wiem, może ktoś sobie dołożył halogeny i centralny.

Opublikowano

Dzięki za wyjaśnienie. Dzisiaj sprawdziłem i chyba nie mam immo jednak bo samochód odpaliłem kluczykiem plastikowym :shock: Serwisowy leżał na tylnej kanapie. Immo chyba nie ma aż takiego zasięgu?

Ktoś zna odpowiedzi co do reszty? Samochód był sprowadzony. Nikt w Polsce przy nim nie kombinował. Czyżby Niemcy też bawili się w doposażanie samochodów?

Opublikowano
Halogeny powinny być w vinie (S520A FOGLIGHTS Lampa przeciwmgłowa). Sprawdź czy masz szare plakietki na wiązce idącej z puszki bezpieczników. W moim poprzednim e36 ktoś dokładał halogeny i chyba kupił oryginalną wiązkę, jest tam numer i data produkcji wiązki. Centralny zamek nie jest zawarty w vinie, jeśli masz zamek w drzwiach pasażera to nie masz pilota. Na str 33 i 36 instrukcji obsługi masz klucze.
Opublikowano

Czy chodzi o coś takiego:

http://images65.fotosik.pl/304/bb6ccd8d237bc0d2m.jpg

Jeśli tak to dokładka była zrobiona tuz po zakupie przez nowego właściciela i pewnie w ASO. Chyba że po latach ktoś kupił wiązkę i montował ją u niemieckiego pana Henia :pray:

Co do kluczyka to mam ten główny ale bez podświetlenia którym mogę odpalić samochód i otworzyć bagażnik/schowek na rękawiczki

W każdym razie dzięki za pomoc już wszystko jasne.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Sprawdzę jutro. Dzięki. A co do immo ktoś zna odpowiedź? Ktoś twierdzi że od 1995 wszystkie mają immo w standardzie. Czy ja mam wymontowany?

edit

Sprawdziłem halogeny - bezpiecznik był wpięty w inne miejsce niż powinien. Teraz już działają.