Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Od razu mówie że szukałem w wyszukiwarce, ale nic się ciekawego na ten temat nie dowiedziałem. A więc tak posiadam w swoim E30 320i licznik z obrotomierzem ale z analogowym licznikiem kilometrów i chciałbym wymienić na zegary z elektronicznym licznikiem.

A teraz pytanie z jakiego modelu moge dopasować licznik i jakie ewentualnie modyfikacje należy przeprowadzić?

Z góry dziękuje za pomoc

Pozdrawiam

Opublikowano
Rowniez przylaczam sie do pytanka bo to bardzo ciekawa kwestia. Ja mam problem w 318i, bo moj wskaznik predkosci raz dziala raz nie. w ostatnim czasie wogole przestal. co moze byc tego przyczyna??
Opublikowano

Co do wskaźnika prędkości. Wszystko wskazuje na to, że uszkodził się czujnik prędkościomierza umiesczony w tylnym moście. Wariant optymistyczny to urwany, bądź przetarty przewód.

Sam czujnik cena ok 10-50 zł używany.

Pozdrawiam

Elkar

Na dobry początek E-30 stka 1.6 M40...
Opublikowano
Witam!

Od razu mówie że szukałem w wyszukiwarce, ale nic się ciekawego na ten temat nie dowiedziałem. A więc tak posiadam w swoim E30 320i licznik z obrotomierzem ale z analogowym licznikiem kilometrów i chciałbym wymienić na zegary z elektronicznym licznikiem.

A teraz pytanie z jakiego modelu moge dopasować licznik i jakie ewentualnie modyfikacje należy przeprowadzić?

Z góry dziękuje za pomoc

Pozdrawiam

Co do analogowego to on i tak jest na bezpieczniku (nie ma linki ) kiedyś jak sprowadziliśmy e30 320i to nie działał prędkościomierz i licznik KM i 2 godz szukaliśmy linki :oops:

i dopiero po wymianie spalonego bezpiecznika wszystko wróciło do normy.

Więc jak znajdziesz cyfrowy zegar do e30 i kostki będą się zgadzać to powinien działać,

choć mogę się mylić.