Skocz do zawartości

e60 30 d 2004r. kreski na obrotomierzu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadaczy "60" chciałem zapytać o te kreski na obrotomierzu co są gdy odpalimy na zimnyn czasem nawet siegają do 4 tyś. obr.: czy one powinny sie chować spadać w duł jak tempomat po wyłaczeniu czy tak być na 5.5 tyś . o brotów czy to jakies ograniczenie komp. ???

pozdrawiam

Opublikowano
Nie wiem jak jest w dieslu, ale w 530i nie chowaja sie calkowicie. Na rozgrzanym silniku zostaja chyba dwie - nie pamietam dokladnie, bo nigdy nie zwracalem na to uwagi :)
F30 330i, 252 hp, xDrive, 2017
Opublikowano
Jakiś genialny inżynier w BMW wymyślił, że tak właśnie będzie w e60/e61 wyglądał wskaźnik temperatury silnika. :D W dieslu po całkowitym rozgrzaniu auta powinno pozostać 8 kresek czyli tak około 5.5 tys obrotów powinny się zatrzymać, a po wyłączeniu auta się chowają.
Opublikowano
Jest dokładnie tak jak pisze pejec, ja w swojej byłej E60 530d 218KM 2004 rok dokładnie tak miałem, przy pełnym nagrzaniu auto miało 8 kresek.