Skocz do zawartości

[E34 M50tuB25] szarpanie, brak mocy, strzelanie w kolektor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mój problem wygląda następująco, gdy silnik jest zimny dosyć dobrze wkręca sie na oborty i nie przerywa i nie szarpie natomiast jak się rozgrzeje zaczynają sie problemy z mocą samochod nie przyspiesza juz ochoczo. Świece wymienione są może 2 tys. kilometrów temu. Wczoraj zdjąłem kolektor żeby sprawdzić wszystkie węże i sam kolektor, tam jest wszystko w porządku. Dwoje się i troje, przechodzę sam siebie, pomożcie gdzie szukać przyczyny, zaznaczam że na komputerze nie ma błędów. Z góry dzięki za pomoc:)
Opublikowano
Na diagnostyce byles? Olej w gniazdach swiec nie stoi?
Opublikowano
  • Autor
Na diagnostyce byłem i komputer czysty, a faktycznie troche oleju w gniazdach jest. To może być główny problem?
Opublikowano
U mnie tak bylo z tym ze na odwrot. Na zimnym strzelal, na cieplym juz nie. Wyczyscilem gniazda, kupilem nowe fajki i chodzi do dzis. Jak jeszcze do tego masz fajki pokruszone to moze miec przebicie. Nalej do srodka nitro i wydmuchaj sprezarka, a jak nie to walcz ze szmatą.
Opublikowano
  • Autor
Zastanawia mnie jeszcze czy czujnik temperatury i sonda lambda nie dawaly by podobnych objawow?
Opublikowano
Czujnik temp owszem. Lambada? Hmm, mi tez to wciskano, kupilem nowa i nic to nie zmienilo. Z tym ze moja kwalifikowala sie do wymiany, bo juz wolno oscylowala. Na diagnostyce powinni ci to sprawdzic.
Opublikowano
Ja czytałem o czujniku położenia wału kiedyś i on też może tak robić. Z tego co wiem komputer pokaże jego błąd dopiero wtedy gdy całkiem padnie, myślę że warto byłoby podmienić.

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!

Opublikowano
Wałka też.