Skocz do zawartości

[E46 - Porada] Kupno autka co wymienić

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Państwa! Szukałem podobnych tematów nie mogłem znaleźć uprzedzam. A mianowicie. Posiadam piękną BMW E46 320i rok produkcji 1998 grudzień, niedawno sprowadzoną i kupioną przeze mnie. Stan stwierdzony i potwierdzony idealny. O dziwo nie bita i bardzo zadbana. I tu brzmi moje pytanie, nawet jeśli autko jest w idealnym stanie to co wypadałoby w nim wymienić, aby przedłużyć żywotność tej wspaniałej maszyny. Dodam iż puka trochę w skrzyni przy zmianie biegów. Na początku chciałbym wymienić:

-Filtr benzyny, oleju, powietrza kabiny.

-Olej silnikowy i skrzyni biegów.

Co jeszcze panowie by wypadało ? Proszę o polecanie produktów ( z wyższej półki, nie chcę aby coś się rozsypalo, za bardzo pokochałem te cudeńko) Pozdrawiam!

Opublikowano
Jeśli już wymieniasz kompletnie oleje to wymień także olej w tylnym moście. Wiele osób o tym zapomina :cool2:
Opublikowano

Odma do wymiany,Wymianę podzespołów to można samemu zrobić lub powierzyć jakiemuś kumatemu mechanikowi ale należy na diagnostykę pojechać do to uznanego warsztatu co się tylko specjalizuje w BMW.

Poświeć na to cały dzień i w momencie składania zamówienia uprzedź że chcesz być przy inspekcji.Zachowaj wydruki z testów lub co najmniej porobić fotki wyników widocznych na ekranie szczególnie jak by były testy robione podczas jazdy.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano

Wymiana płynu hamulcowego może wyjść tylko na dobre.

Napisz do Maćka z zaprzyjaźnionego z Forum sklepu internetowego i kupuj.

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785

Opublikowano
  • Autor
Dzięki za miłe komentarze! Rozumiem wymienić odmę jeszcze, olej w tylnym moście. Pojadę również do mechanika, który zna się na BMW. Ostatnie pytanie, ile kosztuje taka diagnostyka u mechanika który się specjalizuje w BMW i ile kosztowałaby wymiana tych podzespołów, typu filtry, odma, oleje, tuleje także chcę wymienić. Ile by wyniósł średni koszt tych operacji ? Pozdrawiam serdecznie!