Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj po zdemontowaniu plastikowych osłon z pod przedniej szyby zauważyłem, że pas pod tą szybą (chyba pas grodziowy) jest skorodowany. To jest dokładnie to miejsce gdzie znajduje się tabliczka z numerem nadwozia. W tym miejscu zauważyłem przyczepiony kawałek gumy jakby uszczelki. Sprawdzałem na realoem i uszczelka przedniej szyby wpasowana jest na boki i górę:

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CF11&mospid=47463&btnr=51_2051&hg=51&fg=05

O co chodzi? Czy tam znajduje się jeszcze jakaś druga uszczelka?

Wiecie może ile mogłaby kosztować robocizna u blacharza za zdemontowanie przedniej szyby i zrobienie tego skorodowanego elementu? Tak pi razy drzwi.

Opublikowano
Za samo wycięcie i wstawienie szyby kasują około 100 do 200 zł (zależy gdzie). Trzeba dokupić jeszcze uszczelki szyby (o ile pamiętam od 80 zł na alledrogo ponieważ stare z reguły się już do niczego nie nadają). Za usunięcie rdzy i malowanie to już w zależności od mechanika i ile tego jest. Od 150 do 400 +- zł.