Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam takie pytanie. Jakie najwęższe! opony wejdą na felę 5.5 13" od BMW Rekina? Chodzi mi żeby dało sie na tym jeździć i żeby przypadkiem nie spadła.

Pzdr

Opublikowano

165mm wezsza głupio wyglada.

Ale jak chcesz to chetnie sie machna z toba na 5j13 oczywiscie jezeli pochodza od e21. Tzn ja mam 5J13 a szukam 5,5J13 wiec jak jestes zainteresowany to daj znac.

Opublikowano

to ze głupio wyglada to nie problem. Sprawa wyglada tak że własnie przymierzam sie do kupna takowych. Chodzi tu o "szayowóz" i na tył chce dać 155 na 13" od rekina a na przód chcę coś koło 135/145 13" i własnie nie wiem czy mam 4 od rekina kupić czy 2 i szukac 2 węższych. Bo tak jak mówisz to może wogóle powinienem 4*5.0 13" szukać? Jeszcze ich nie mam. Ale lada moment chcę kupić:)

Pzdr[/img]

Opublikowano

No i postanowiłem, że zrobię tak: z tyłu felgi 5" od rekina opony 165 a z przodu od uno i oponki 145:)

Pzdr

BTW Kiedy ta wiosna będzie chcę już zacząć budowę;)

Opublikowano

Szayowóz to jest takie buggy na podzespołach malucha:P wiec troche temat nie bmw ale co tam... Zabawa przednia:) Słuzyć mi to będzie do jazdy:) bo naprawdę potrafi to wiele. Silnmik kaszla ok. 35KM a wazy ponad 300kg! Słyszałem że przyspeszenie do 100 jak wszystko jest dobrze zribione to nawet 8s, ale w to niewierze. Jednak 10s to i tak jest dobrze:) A pytałem sie o felgi bo takie chce dac na tył:)

Pzdr

Opublikowano
jeździłem na 5.5 cala rekinowskich z oponami 135/70 oraz na tyle 145/70, a jeździło to w mega rakiecie cc700 i szczerze mówiąc nie było żadnego problemu z kołami...opona fakt, że się rozciągnęła, ale żeby spadała czy coś to nie...a spokojnie tym wynalazkiem nie jeździłem :nienie:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

jak kolega wyzej pisze... czesto stosowane są w cc i w 126p takei własnie felgi ....sam taki komplecik miałem .. poczatkowo z oponami 4szt 155/65/13 a potem 4szt 175/50/13 w maluchu !!! widiząłem tez załozone 135/70 ;] .. ale są wtedy piekielnie twarde i słabo sie zachowuja...

w tej chwili fele psozły pod zimówki :P zalozyłem na nie kolcowane 155/80/13 iii nie powiem zeby to był dobry pomysł buja autem strasznie ... zdecydowanie za wąska guma !

słuszna guma to 185/70 moim zdaniem ... zdaje sie jak w serii ...