Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, jak do tej pory miałem kilka telefonów i nigdy nie było problemów z połączeniem przez bluetooth (mam navi pro, co prawda auto jest z 2006 roku, ale sam moduł nawigacji mam wymieniony na ten poliftowy z przyciskami). Od kilku dni próbuje się połączyć z tel Sony Xperia Z1 i co najwyżej uda mi sie przeprowadzić 1 rozmowę i wszystko sie rozłącza, trzeba parować od nowa a i to nie zawsze się uda... Czy można jakoś zaktualizować oprogramowanie w aucie albo jakies inne rozwiązanie?
Opublikowano
Witam, jak do tej pory miałem kilka telefonów i nigdy nie było problemów z połączeniem przez bluetooth (mam navi pro, co prawda auto jest z 2006 roku, ale sam moduł nawigacji mam wymieniony na ten poliftowy z przyciskami). Od kilku dni próbuje się połączyć z tel Sony Xperia Z1 i co najwyżej uda mi sie przeprowadzić 1 rozmowę i wszystko sie rozłącza, trzeba parować od nowa a i to nie zawsze się uda... Czy można jakoś zaktualizować oprogramowanie w aucie albo jakies inne rozwiązanie?

Można zaktualizować za pomocą ICOMa i ISTA-P :)

Całe auto ok. 3 godziny, prawdopodobnie po updatecie wszystko ruszy.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
Czytalem kilka postow o podobnych problemach i wina nie lezy chyba po stronie nawigacji tylko telefonu...wiec nie jestem do konca przekonany czy taka aktualizacja pomoze. Ponoc sprawdza sie root telefonu,ale tel mam 2 dni i nie chcialbym tracic gwarancji..
Opublikowano
Z autopsji wiem, ze altualizacja softu w aucie rozwiazywala problem, ale kombinuj, moze cos wymyslisz.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
Z autopsji wiem, ze altualizacja softu w aucie rozwiazywala problem, ale kombinuj, moze cos wymyslisz.

Czy aktualizacja softu pozwoli np. Iphonowi na odtwarzanie muzyki za pomoca bluetooth??? Czy tylko polaczzenia telefoniczne???

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć,

aktualizacja niewiele pomoże. Moja Xperia Z1 ma problem z moją F30 z 2012 roku Nawi Professional. Problem jest z Androidem 4.2.2. Orientowałem się na różnych forach. Generalnie różne modele BMW mają problem z tym telefonem. Inne telefony (Samsung, Lumia) działały u mnie bez zarzutu.

Patryk