Skocz do zawartości

530 M57 nie odpala nie wchodzi na obroty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Regeneracja nie koniecznie wiąże się z wymianą końcówek wtryskowych "dysz", faktem jest że wtryski CR to bardzo precyzyjne urządzenia i nie każdy potrafi je reanimować. Ja swoje oddawałem do serwisu Bosch na sprawdzenie i przy przebiegu 370tyś. tylko jeden był do regeneracji i nie wiązało się to z wymianą końcówki. Kątem wtrysku zajmuje się ECU i nie da się tego w prosty sposób zmienić lub popsuć, więc gość od carsoftu też coś kręci :? Chyba że masz uwalony czujnik położenia wału ale to by wyszło w błędach.
Wszyscy wiedzieli że tego nie da się zrobić. Aż pojawił się jeden co nie wiedział...i zrobił.
Opublikowano
błedu nie pokazało zadnego wszystko ok i w normach tylko te wtryski . Ja sie na tym zbytnio nie znam,pisze tylko co on stwierdził. Wiem ze robił napewno reset . Dziwne tez były wskazania spalania na dochodzace do 20 litrow przy stabilnej jezdzie około 100km/h zazwyczaj było duuuzo mniej .
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Witam a wiec tak dzis przyszły wtryski po tym jak oddałem do reklamacji,wstawiłem i po dwóch tygodniach stania odpaliła przy pierwszym zakreceniu . Silnik ładnie rowno pracuje spalanie na komputerze pokazuje jak z przed remontu i ogolnie nie mam nic zeby sie przyczepic,ale ktos tam wyzej pisał ze trzeba reset robic wiec pytanie moje brzmi czy jak wszystko gra to robic tą adaptacje czy nie trzeba ?