Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy to normalne, że gdy auto jest rozgrzane (80-90 stopni) wiskoza jest cały czas zasprzęglona? Nie mogę jej zatrzymać nawet przy 60 stopniach. Po wyłączeniu silnika obraca się lekko.

Proszę posiadaczy silników 3.0d o sprawdzenie czy na rozgrzanym silniku wentylator wam pracuje i czy możecie go zatrzymać jakimś przedmiotem (kijem).

Wydaje mi się ze jest ona winna wolnemu nagrzewaniu silnika, przy temp. 0 muszę zrobić 8 km. żeby osiągnąć 80 stopni.

Opublikowano
Ty trzymaj wisko zablokowane reka, a niech ktos odpali auto i sprawdz czy nie czujesz szarpniec na rece podczas pracy silnika

...i w najlepszym wypadku stracisz kilka palców :D

Skoro auto jest nagrzane, jak piszesz, do ok 90 C to chyba normalne, że wtedy zasprzęgla. A jak nie trzeba i jest zimny motor to kręci się siłą odśrodkową obrotów wału.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
u mnie na zimnym i na cepłym jej nie zatrzymam, a zasprzeglona nie jest bo nie huczy jak odrzutowiec

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
u mnie tez jej nie zatrzymam jak juz pracuje, ale jak ptrzytrzymam wiatrak przed odpaleniem auta, a ktos odpali to spokojnie idzie go utrzymac, bez straty w ludziach:)
Opublikowano
a powiedzcie mi jak długo wam się nagrzewa motor? przy temp. 0 stopni.

mi grzeje się max do 83,84 a jak dam w palnik do nawet potrafi spaść. Wolno mi też wychodzi z niebieskiego pola.

Odpowiedziałeś sobie w zasadzie sam. Termostat jest niesprawny....tylko nie wiadomo który bo masz chyba więcej niż jeden.