Skocz do zawartości

318i E46 Falowanie obrotów dmuchawy/wiatraka climatronic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, jak w temacie, znacznie falują mi obroty wiatraka/dmuchawy wewnętrznej, głównie zaraz po odpaleniu samochodu, później troche ustaje, ale nie całkowicie. Jest to troche denerwujące no I nie powinno tak być. Aha jak daje dmuchawe na full czy na odparowywanie szyb to działa jednostajnie I dobrze. Może miał ktoś z was taki problem? Jaka może byc tego przyczyna? A może jak to zbadać? Dodam, że samochód to E46 2002 318i N42 Turas :D Z gory dzięki
Opublikowano
A da się jakoś sprawdzić jeża czy to jest wina? Może miernikiem albo cuś ? Bo chciałbym uniknąć sytuacji, że kupie nowego zwierzaka a problem pozostanie.
Opublikowano
Polecam poszukać na forum i zająć się samemu naprawą albo podjechać do znajomego mającego jakieś umiejętności w lutowaniu. Kupowanie nowego jeża jest moim zdaniem wyrzucaniem pieniędzy w błoto. Mój naprawiony jeż działa bez zarzutu już może z rok.
Opublikowano
w moim przypadku lutowanie styków pinow nie przynioslo efektu....mimo tego ze ewidentnie jeden z nich byl odlutowany...jak ktos sie lubi bawic to na pierwszy raz moze sprobowac ...dodam ze na allegro widzialem kiedys ogloszenie o regeneracji "jeza" cos chyba okolo 40 zl chcial
Opublikowano
Po dłuższych próbach - mianowicie mam UK wersję I szukałem tego po stronie pasażera, jak się okazało jest po stronie kierowcy :duh: - dobrałem się do jeża I będe próbował go naprawić. Zobaczymy co z tego będzie, tak czy siak nic nie tracę bo w najgorszym wypadku I tak będe musiał kupić nową część, a może się uda naprawić.
Opublikowano
Po dłuższych próbach - mianowicie mam UK wersję I szukałem tego po stronie pasażera, jak się okazało jest po stronie kierowcy :duh: - dobrałem się do jeża I będe próbował go naprawić. Zobaczymy co z tego będzie, tak czy siak nic nie tracę bo w najgorszym wypadku I tak będe musiał kupić nową część, a może się uda naprawić.

Tak czy inaczej polecam spróbować i nie zrażać się jednym niepowodzeniem. U mnie po pierwszej próbie lutowania było przez chwilę dobrze a później falowanie powróciło. Za drugim razem się udało i działa już któryś miesiąc bez problemu.