Skocz do zawartości

[30/e34] m30b35 jedzie ok -> zalewa, przerywa i gaśniee

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześc wszystkim, jestem Kornik i mam nadzieje że a dłużej zawitam na tym forum.

Temat w dziale 5, bo silnik jest z e34 i tu o niego chodzi ;)

Do e30 wrzuciłem silnik z e34 m30b35,

Auto jest bez sondy aktualnie.

Do tej pory autem przejechałem ponad 30km było ok, dzisiaj rano odpalam, wszystko ok, przejechałem 2km zaczął przerywać/zalewać przy normalnej/delikatnej jeździe.

Na wolnych szarpało i przygasał, pogazowałem chwile, naprawiło się weszła na normalne obroty, kawałek przed stacją znów pozalewało/poszarpało, dojechałem ormalnie do stacji dotankowałem 20l,

( rezerwa się jeszcze nie świeciła).

Wyjechałem normalnie, wszystko malina działało, przejechałem 4km zaczął znów szarpać, ale dałem ogień, wkręcał się nie równo, zalewało, porządnie strzeliło w wydech, po chwili działał dobrze, przejechałem z 1km, wjechałem w mniejszą uliczkę, znowu przeywał jechałem spokojnie aż zgasł, i już nie chciał odpalić, pompa działa, mam a włącznik.

I teraz nie wiem co dalej. Po pracy podskocze do auta i zobacze czy odpali.

Ktoś ma jakieś pomysły?

Przepływka jest nowa ( z inego) - 100 %sprawna

Opublikowano
to znaczy przeplywka jest od tego modelu silnika czy z jakiejs dwu litrowki :roll: ja bym sprawdzil swiece kable ogólnie cala elektryka WN i podpiol bym ja pod komp.moze tez ma na to wplyw ta sonda co jest nie podpieta. :norty:
Opublikowano
Ja bym też sprawdził przepływkę. Sporo 3,5 było zagazowanych, a stare instalacje nie oszczędzały przepływek. Polecam sprawdź czy klapka w przepływce nie ma oporów i nigdzie nie haczy.
http://img221.imageshack.us/img221/3032/clipboard02zn2.jpg
Opublikowano

Mam 3 przeplywki. Ta jest ok 100%.

Powiem lepiej. Podjechalem na chwile do auta gdzie je zostawilem i jak ostygl to zapalil od strzala. Hmmm. No i co dalej pewnie w drodze powrotnej jak sie zagrzeje na 1/4 to tez zacznie wariowac.

Czujnik temp dla komputera moze miec takie objawy ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Człowieku podłącz sondę i jak bedzie dalej problem to trzeba szukać.Co tu kombinować z czujnikami jak sonda leży.Sonda nie pracuje na zimnym silniku więc nawet bez niej jest w miarę dobrze.Jak wskazówka temp podchodzi pod pion to już działa i jest problem.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W sumie to masz rację.To pewnie ten czujnik temperatury.Wymień i silnik powinien odżyć.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.