Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jezeli podobny temat juz byl to przpraszam, nie znalazlem. moje 2 problemy: 1-strzalka od wykresu spalania, na luzie przesuwa sie w strone 30l spalania a powinna pokazywac jakies 2-3l. 2-kabel od sondy zostal przerwany ten ktory wychodzi z silnika(chyba gdzies pod nagrzewnica) w srodku czarnego grubego kabla byly 4 cienkie kabelki oraz taka jakby wizka drucikow, zlaczylem to innymi kablami ale mam wrazenie ze sonda nie dziala poniewaz wzroslo spalanie benzyny, jak mam sobie z tym poradzic? bardzo koledzy prosze o pomoc
Opublikowano
Wskaznik spalania chwilowego na luzie (podczas postoju) pokazuje wartosc ponad 30l (nieskonczona) poniewaz nie pokonujesz zadnej odleglosci a silnik pracuje i spala paliwo - wskaznia jest prawidlowe
Opublikowano
kiedy jedziesz na luzie powinno być spalanie bliskie zera a na posoju ponad 30 bo tak jak kolega wyzej nie poruszasz się. Ale w którym miejscy przerwał się ten kabel od sądy do wtyczki czy od wtyczki w strone instalacji samochodu?