Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam... Od czasu do czasu mam problem z moca ...

Otóż auto jedzi normalnie przyspiesza itp ok na każdym biegu tak jak by żyło te 136km. ale od czasu do czasu lapie mula....

tzn... odpalam auto i jade i wszystko jest ok na każdym biegu sie zbiera ale nagle zwalniam i chce znow gwaltowanie przyspieszyc to w pewnym momencie lapie jakby spadochron ze jest zamulenie.

Nie raz jest tez tak ze od razu po odpaleniu auto jezdzi zamulone a nieraz w trakcie jazdy po kilkudziesieciu km lapie mula a na ogol nic sie nie dzieje i ladnie ciagnie.

Sciezka odzyskiwania mocy przeprowadzona chyba cala, na kompie nie pokazuje nic chyba ze trzeba z kompem pojezdzic ale nie wiem. Egr zaslepiony, katalizatorow brak, spalanie ok 7,5-8L .

Ma ktos jakies wizje czemu od czasu do czasu aluto zamula ?

Programowanie/Obróbka CNC - Fanuc/Sinumerik/Heidenhain
Opublikowano
Jeśli nie pokazuje żadnych błędów to może się przycinac zmienna geometria trzeba by polatać z kąpem i poobserwować parametry
Opublikowano
a elektrozawor od turbiny jak jest walniety to pokaze cos na kompie ?
Opublikowano
jak będzie całkowicie padnięty to pokarze albo będzie odchyłka z doładowaniem co może wskazywać na zawór N75.Sprawdź jego rezystancje.
Opublikowano

bardzo opcykany w diagnostyce komputerowej to nie jestem, jedynie podlaczyc zczytac bledy i ew. szukac na necie...;) ale podepne i pojezdze z kompem, moze jakos mi sie uda ten zabieg przeprowadzic......

p.s dzis klika km zrobilem i auto jedzilo jak ta lala nic nie przymulilo dzis ...