Skocz do zawartości

[E34] Brak kierunkowskazu oraz klaksonu. 524TD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. ostatnio przy zmianie stacyjki przestał mi działać klakson, to zrobił na razie na krótko w razie czego, ale ostatnio przestał mi działać kierunkowskaz w lewo. W prawo normalnie działa, jak dam na awaryjne to też tylko pokazuje na liczniku prawy kierunek, że działa. Jak dam w lewo zero reakcji, nic nie świeci, nic nie pstyka jak to przerywacz. A jak kupiłem auto, to jak otwieram lub zamykam to muszę 2 razy, bo np. zamknie się i otowrzy jeszcze raz to wtedy jeszcze raz zamykam i jest dobrze. Z tego to czytałem to moduł komfortu do wymiany. Ma on coś wspólnego z kierunkami i klaksonem ?
Opublikowano
Co do zamykania to miałem podobnie , u mnie winny był przepalony bezpiecznik pod kanapą (nie wiem od czego on był , ale po jego wymianie wszystko zaczęło grać)
Jeśli nie idzie na siłe , trzeba użyć jeszcze większej siły
Opublikowano
A centralny masz oryginalny czy jakaś dokładka? Jak oryginał to ja bym podmienił komfort. U mnie np sam włączał się alarm czasem bez żadnego powodu i domykanie szyb nie działało czasem ale pomogło psykadełko czyszczące i konserwujące połączenia elektryczne, też możesz spróbować.

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Dzięki. Kierunki działają, przekaźnik wymieniłem, a co do klaksonu to dalej nie wiem o co chodzi. Centralny oryginał.