Skocz do zawartości

530xd Problem po wymianie klocków i tarcz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po wymianie kloców i tarcz z przodu przy prędkości około 40-50 km pojawiły się wibracje w dość zauważalny sposób cały przód się rusza na boki ,przy wyższych prędkościach zanika. Czym może to być spowodowane?Zaznacze że przy okazji wymieniłem też amortyzatory i podczas wymiany wysuneła mi się przednia półoś na zewnątrz dyfra czy może to spowodować takie objawy?Czy mogłaby nie wejść w to samo miejsce co wczesniej?

Części są nowe amory sash reszta ate,i mają przejechane zaledwie 20km,kola też wyważone.:cry2:Jesli mnie znowu zablokują pisac na PW:

Opublikowano
Z tego co piszesz to wynika ze cos spieprzyles podczas wymiany, Piasty czyściles papierem sciernym? Jest tu post w którym koledzy piszą ze tarcze ate to śmietnik.
Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszlo
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

tarcze raczej nie polecialy, bo pisze ze przy wyzszych predkosciach nie ma wibracji.

ja obstawiam na jakis luz w zawieszeniu, ewentualnie cos zle zalozone. a moze dokrec kola :mrgreen:

Opublikowano
  • Autor
Wszystko opanowane jak pisałem wyczesniej podczas montażu wysuneła mi sie półoś ,niestety nie wskoczyła na swoje miejsce jak powinna i powodowała wibracje.Ku przestrodze dla innych posiadaczy xd żeby zwrócili uwagę na półoś podczas wymiany amortyzatorów.Dzięki za pomoc. :cool2: