Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam taki oto problem, dzisiaj jadąc do pracy stanalem na światłach i gdy nawiew jest włączony Lekko śmierdzi spalinami w kabinie, co to może byc chłopaki? Moje auto to BMW e87 120d 163km, pomóżcie albo jakieś namiary co to może byc, dodam ze jak jade to zapach znika i jest ok, tylko na postoju tak śmierdzi nie mocno ale czuć

Opublikowano
Olej odrazu mowie ze nie bo niema nic wyciekow , oleju nie ubywa, także z tej perspektywy to jest igła
Opublikowano
Obstawiał łącznik elastyczny wydechu jest pęknięty

Sprawdze napewno! Jakieś inne sugestie?

Opublikowano
Jak sprawdzales te wycieki? nie wiem jak w ropniakach to wyglada ale mi kapalo raz na jakis czas z vaccum pompy i smierdzialo wlasnie na postoju, najczesciej po hamowaniu do swiatel. Wtedy przeciazenie zrzucalo kropelke na ukl. wydechowy.

Ciekawe, może rzeczywiście oringi tam do wymiany, a gdzie ta pompa vacum sie znajduje? Jakieś foto... Bo niemam pojęcia.

Ps. Nie jest to jakiś intensywny smród, naprawdę trzeba sie wczuc, jak jade jest wszystko ok, a jak stoję i zamkne obieg tez jest wszystko ok. Także dziwna sprawa.

Opublikowano
przyszlo mi tez do glowy, moze DPF sie zapycha i trzeba wypalic ? jak to sie robi ? ktos to wie ?
Opublikowano
Temat uważam za zamknięty, jest to łącznik elastyczny wydechu do wymiany. Pozdrawiam i dzięki za pomoc