Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam posiadam bmw e90 z 2009 i jest w nim orginalne radio profesional tylko nawed niema wyjscia na wzmacniacz (radio nie posiada mp3 ) i chcialbym troche rozbudowac audio chodzi mi o wzmacniacz lepsze glosniki i mam tu pytanie jak mozna podlaczyc wzmacniacz bez wyjscia w radiu i zeby to w miare gralo i jeszcze jedno jak sa podlaczone glosniki te pod siedzeniami z przodu

dzieki

Opublikowano
a wiec musisz kupić wzmacniacz który ma wejście sygnału głośnikowego a głośniki w podłodze są podłączone przez przetwornice na tym samym kablu co pozostałe głośniki. przynajmniej tak jest w mojej e87, ale proponuje nie zmieniać głośników nic więcej z nich nie wyciągniesz w drzwiach są głośniki 10" jeśli zależy ci na bassie kup wzmacniacz o którym pisałem i tube do bagażnika podłącz pod głośniki w tylnej desce ujmiesz bassu na głośnikach w serii a dodasz na tubie będzie głośniej ale i tak radio seryjne nie ma za wysokiego poziomu głośności. Taka jest moja opinia
Loading... ██████████████] 99%
Opublikowano
Witam nie będe zakłądał nowego tematu ja zrobiłem tak jak kolega mówil sygnal wziety z glosnikow pod siedzeniami do wzmacniacza i od wzmacniacza kabel do glosnikow ale jak wzxmacniacz sie wlaczy to przednie glosniki(drzwi)nie grrają wogóle w czym problem gdzie zrobilem blad???
Opublikowano
najprawdopodobniej głośniki połączone są w szeregu, trzeba by było rozkopać instalacje albo przynajmniej zdemontować głośniki żeby sprawdzić na jakiej zasadzie jest to podłączone, ale jak już pisałem jeśli przerwałeś połączenie wiązki głośnikiem (tym pod siedzeniem) i podpiąłeś tam wzmacniacz to głośnik w drzwiach stracił obieg tak jak byś przeciął kabel tylko ciekawi mnie jedno dlaczego z tamtąd brałeś sygnał na wzmacniacz? i co podłączałeś ? bo jeśli chodzi o subwoofer to mija się z celem wzmacniacz sam separuje sobie częstotliwości ja wolał bym robić to z czystym sygnałem :) a tył właśnie taki ma
Opublikowano
planowalem podpiac glosniki basowe do wzmacniacza i docelowo wrzucic skrzynie do tylu aby wykrzesac troche basu ale jak widac to byl blad teraz mam dojscie do glosnikow logic 7 i planuje wymienic wszystkie i dorzucic wzmaka ale tym razem wzmaka podepna gdzies gdzie maja pojecie bo ja przekombinowalem :P
Opublikowano
a wiec musisz kupić wzmacniacz który ma wejście sygnału głośnikowego a głośniki w podłodze są podłączone przez przetwornice na tym samym kablu co pozostałe głośniki. przynajmniej tak jest w mojej e87, ale proponuje nie zmieniać głośników nic więcej z nich nie wyciągniesz w drzwiach są głośniki 10" jeśli zależy ci na bassie kup wzmacniacz o którym pisałem i tube do bagażnika podłącz pod głośniki w tylnej desce ujmiesz bassu na głośnikach w serii a dodasz na tubie będzie głośniej ale i tak radio seryjne nie ma za wysokiego poziomu głośności. Taka jest moja opinia

mam juz wzmacniacz z wyjściem sygnału glosnikowego i mam pytanie gdzie mam podpiac kabel sygnałowy bo w seryjnym radiu chyba niema tego kabla

Opublikowano
mam jeszcze jedno pytanie chcem zamontować wzmacniacz w bagarzniku pod pokrywa tam gdzie jest to puste miejsce i chodzi mi o to czy jest cos pod spodem bo jak będę przykrecal to niechcem nic uszkodzić
Opublikowano
powinno być napięcie do wzmacniacza antenowego :) ono jest wysyłane jak włączysz radio a co do montażu wzmacniacza to nie pomogę musisz sprawdzić i daj mi znać przyda się takie info :)
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

tak to naradzie wygląda http://imageshack.us/a/img163/9518/i8x9.jpg http://imageshack.us/a/img855/2532/aqda.jpg

http://imageshack.us/a/img33/3014/bjn7.jpg

http://imageshack.us/a/img62/9084/ux4m.jpg

:D :D

Opublikowano

kolego,

wykonanie i pomysł OK, ale ten głośnik nie zagra dobrze ponieważ nie ma jednej podstawowej rzeczy.

Przy większej mocy podanej na niego będzie rezonować i brzęczeć wszystko.

Musisz z płyty mdf dobudować z tyłu skrzynkę - będzie OK.

Siedzę w tym długo więc daj wiarę ;-)

pozdrawiam,

piotr

www.radiocar.pl - profesjonalne nagłośnienia, elektronika.
Opublikowano
kolego,

wykonanie i pomysł OK, ale ten głośnik nie zagra dobrze ponieważ nie ma jednej podstawowej rzeczy.

Przy większej mocy podanej na niego będzie rezonować i brzęczeć wszystko.

Musisz z płyty mdf dobudować z tyłu skrzynkę - będzie OK.

Siedzę w tym długo więc daj wiarę ;-)

pozdrawiam,

piotr

miałem taki plan żeby wsadzic skrzynie do środka ale jak zaczynalem wszystko mierzyć to było za malo miejsca wiec postanowilem całość od wewnatrz i od zewnac pokryć wluknem szklanym myślałem ze będzie kiepsko grało ale wszystko gra dobrze bas jest ładny mimo ze sygnal idzie z tylnych głośników na wzmacniacz

Opublikowano
a co do sygnału do wzmacniacza to podpiolem się do bezpiecznika w schowku i wzmacniacz włącza się po zapaleniu silnika wiec na postoju oszczedzam akumulator :P :P