Skocz do zawartości

bulgotanie, odgłos przelewającej wody

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
szybko chodzą spać ;)
Opublikowano
  • Autor
95 dokładnie, termostat musi się otworzyć ;)
Opublikowano
  • Autor
wiesz teoretycznie :D przy tej temp. otwiera się oryginalny termostat, jak potrzymasz dłużej to nie zaszkodzi ;) w sensie takim że temp. w końcu powinna zacząć się stabilizować i nie iść do góry
Opublikowano
Zrobiłem. Lecz przy odkręcaniu tych zaworków, ten przy zbiorniku wyrównawczym się rozpadł, łepek został mi w ręku a reszta w zbiorniczku :/ jak teraz to ogarnąć?
Opublikowano
  • Autor
kupić nowy zaworek w ASO
Opublikowano
  • Autor
No to jak to się mówi metodą prób i błędów :D Rozumiem że został dalej wkręcony gwint, więc może wkręcić 2 śrubki i kombinerkami spróbować obrócić
Opublikowano
  • Autor
Obracając jedną śrubkę to ją wykręcisz... :P
Opublikowano
Nie kumam :) jak mam te dwie śrubki tam wkręcić? Nie chciałbym uszkodzić gwintu czy też uniknąć wpadki do zbiorniczka :)
Opublikowano
pokombinuje jak będę miał nowe śrubki :) póki co mam nadzieje że to co zostało będzie trzymać :(
Opublikowano
  • Autor
nieładnie, co za tandeta ;/ zatem auto zostawiłbym raczej w garażu :)
Opublikowano

Dojechałem chociaż ledwo , walił płyn całą drogę aż po szybie. Przed warsztatem lekko się zagotował przy temp. 110 stopni dolałem wody i podjechałem na lakiernie.

Teraz muszę zakupić płyn (jaki najlepiej?) nowe śruby już jadą

Opublikowano
  • Autor
Zależy co tam miałeś, jak nie jesteś pewny to wymień cały płyn, grunt to norma D12
  • 2 lata później...
Opublikowano

Rozwiązałeś kolego swój problem ? Mam identycznie.

Miesiąc po założeniu instalacji LPG przy dodawaniu gazu słyszę bulgotanie, przelewanie się wody.

Oprócz tego ciepłe powietrze leci tylko po stronie kierowcy. Po stronie pasażera leci parę stopni zimniejsze.

Samochód był odpowietrzany dwa razy i nic to nie dało.

Macie jakieś pomysły co może być przyczyną ?

Opublikowano
  • Autor

Źle założona instalacja gazowa, reduktor za nisko, za długi obieg wody.

Miałem problem z tym bulgotaniem i ogrzewaniem właśnie jako tako działającym, jak przeciągłem go po obrotach to dobrze grzało a przy normalnej jeździ prawie całe ciepło szło w reduktor.

Od tamtego czasu zdążyłem wymienić silnik (swap), założyć nową instalację i już nie mam tego problemu ;)

Opublikowano

Podjade w następnym tygodniu do gazownika :)

Zastanawia mnie tylko to dlaczego przez pierwszy miesiąc było wszystko ok i teraz nagle zaczęło się przelewać ?!

Opublikowano
  • Autor

Samo bulgotanie to raczej problem z odpowietrzeniem, właśnie z powodu długich węży do reduktora i to powinno dać radę ogarnąć bez problemu.

Natomiast brak ogrzewania to długie węże i możliwe że nisko umiejscowiony reduktor, a to już przeróbka instalacji.