Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Kupiłem E34 w bardzo bogatej wersji wyposażenia. Samochód posiada pełne OBC, w internecie dowiedziałem się, że za pomocą pełnego OBC można włączyć ogrzewanie postojowe jednak u mnie włącza się tylko stoper. Próbowałem na wszelkie sposoby, ale tylko i wyłącznie działa stoper. Wypada w takim razie na to iż auto nie ma webasta czy coś jest rozłączone?

Prosił bym o pełnie rozkodowanie numer VIN

WBAHD6324SGK46225

chodzi mi głównie o wyposażenie

Opublikowano
Moze są dokładane :!:

Dokładnie. Nie ma co dzwonić do serwisu bo powiedzą Ci to samo co ta stronka.

Wyjścia są dwa - albo któryś z poprzednich właścicieli był takim zajobem jak ja i sobie podokładał to i owo (u mnie po kilku latach polowań na alledrogo taka lista powinna być dwa razy dłuższa niż była fabrycznie), albo masz szczepa - i numer VIN nijak się ma do twojego auta. W drugim przypadku 'cechy nieusuwalne' powinny dać ci wskazówki (np. szyberdach, kolor - który wbrew pozorom ciężko bez śladu permanentnie zmienić czy chociażby klima - trzeba trochę zachodu żeby żałożyć pełną instalację fabryczną).

OBC ze sterowaniem webasta kupujesz za parę dych - byc może komuś klękło poprzednie OBC i wsadził jakie znalazł albo dostał od szwagra?

A patrzyłeś wogóle pod machę czy masz tam jakie ustrojstwa od Webasta?

http://img221.imageshack.us/img221/3032/clipboard02zn2.jpg
Opublikowano

Wątpię, że ktoś robił składaka z tego auta. Przyprowadzone w 2009r do PL. Kolor zgadza sie z tym w Vinie, nie widać za bardzo aby ktoś przy niej coś przerabiał. Klimatyzacja jest oryginalna sądzę, szyberdach, deska pod kolor skóry, wszystkie funkcje w OBC działają, check control działa.

Postaram się dziś zamieścić fotki z wnętrza autka jak i z pod maski

Opublikowano
Z czego co mówił mi znajomy który siedzi trochę w beemkach jeśli wychodził samochód fabrycznie z klimą nie było szyberdachu.Nie słyszałem tego nigdzie indziej wiec nie wiem czy to prawda ale w sumie to logiczne.
Opublikowano

Z tego co sie dowiedziałem samochód prawdopodobnie był doposażany przy kupnie. Skontaktowałem się z pierwszym włascicielem w PL i powiedział, ze takie auto przyprowadził z Niemiec w 2009r. Nic w nim nie wymieniał. Sprawdzałem dokładnie pod maską czy nikt sam nie dokładał. Klimatyzacja wygląda na poprowadzoną tak jak fabryka przewidziała. Jest możliwość, że ktoś to auto doposażał przy kupnie?

W aucie nie ma elektrycznego sterowania lampami. Zamiast tego jest taki oto przełacznik:

http://images63.fotosik.pl/198/756d604efceeed1f.jpg

http://images65.fotosik.pl/198/cb67ce3d728ae3fa.jpg

Poprzedni właściciel też nie wie do czego to służy.