Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam panowie.

Wymieniłem dzisiaj stare lampy w BMW e46 2002r. po lifcie na zamienniki dobrej jakości i mam wrażenie że coś jest nie tak ze sterowaniem wysokości lamp.

Podczas włączania świateł lampy najpierw się obniżają a następnie wracają do ustawionej pozycji. Ponadto silniczki głośno pracują podczas ich regulacji. Czy ktoś kiedyś spotkał się z podobnym problemem?

Mam też drugie pytanie. Podczas wrzucenia wstecznego z tyłu samochodu słychać piknięcie które pojawia się również czasami podczas cofania. Auto nie ma zamontowanych czujników parkowania w zderzaku więc nie wiem co to może być. Pikanie pojawia się podczas cofania na otwartej przestrzeni więc nie wiem co to może być.

Nie wiem gdzie można sprawdzić wyposażenie po VIN-ie więc nie wiem czy to auto ma jakieś czujniki czy nie. Jakby ktoś wiedział jak to sprawdzić to proszę o namiar.

Pozdrawiam.

Opublikowano

poszukaj na forum to sam sobie rozkodujesz VIN. Pewnie auto miao jaiegoś dzwona i kiedyś miało czujniki ale ktoś zdemontował tylko może zostawił centralke itp.

silniczki zawsze pracują dość głośno. Szkoda że kupiłeś zamienniki jak ori lampe na h7 są tak tanie że szok.

szukam
Opublikowano
po odpaleniu samochodu lampy się samopoziomują tzn dostosowują do obciążenia w kabinie. wygląda tak że odpalasz a one najpierw obniżają się a potem podnoszą. trwa to ok. 2 sekundy. ponadto podobno poziomują się nawet w trakcie jazdy ale tego nie czujemy. jest tak u mnie na oryginalnych H7
Opublikowano

Coś tu chyba kolega pojechał.

po odpaleniu samochodu lampy się samopoziomują tzn dostosowują do obciążenia w kabinie.

Po odpaleniu następuje test sprawności silniczków od poziomowania.

ponadto podobno poziomują się nawet w trakcie jazdy ale tego nie czujemy.

Nie mogą się same poziomować bo przy H7 nie są montowane czujniki poziomu.

Chcesz zmienić wysokość świecenia, to niestety musisz przestawić sobie pokrętło po lewej stronie kierownicy.

W xenonie poziomowanie odbywa się automatycznie i nie można ręcznie zmienić wysokości świecenia - brak pokrętła.

Co do głośności silniczków, to nie należą one do najcichszych. Z kabiny słychać test po odpaleniu.

Opublikowano
Aha czyli poziomowanie silniczków jest normalne. Nie zauważyłem tego we wcześniejszych lampach. A co do czujnika cofania to wczoraj rozebrałem zderzak i nie ma w nim żadnych czujników. Pod listwami zderzaka za to mam puszczony czerwony kabelek który okrąża cały zderzak. Wczoraj podczas cofania na podwórku dojechałem do kwiatka podczas zbliżania piskanie narastało więc jakoś to działa.