Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam zamiar oddać alternator do regeneracji - piszczy.

Aby go bezpiecznie zdemontować muszę odłączyć akumulator.

Czy odłączenie akumulatora powoduje rozprogramowanie jakichś sterowników, skasowanie adaptacji itp.?

Jakie kłopoty mogą mnie spotkać po ponownym podłączeniu akumulatora?

Opublikowano (edytowane)
żadnych kłopotów. Lepiej odłącz baterie. Pamietaj tylko żeby sobie nie zamknąc kluczyków itp. Edytowane przez K3m0T1989
szukam
Opublikowano
Będziesz musial ustawić zegarek i stracisz dzienny ...przebieg.

No to mnie rozbawiłeś. :lol:

Mam nadzieję, że dam radę.

Dzięki za informację.

Opublikowano

Alternator zregenerowany i zamontowany.

Moje spostrzeżenia są takie:

Oprócz zresetowania przebiegu dziennego i godziny kasują się również średnie spalania i srednia prędkość z komputera pokładowego.

Podczas odłączania akumulatora w bagażniku warto pamiętać aby nie zatrzasnąć klapy.

W sedanie, coupe i cabrio zatrzaśnięty bagażnik otworzymy kluczykiem o ile zamek w klapie będzie sprawny.

W touringu jest trochę gorzej, w klapie nie ma zamka, dostęp do zatrzasniętego bagażnika po rozłożeniu foteli tylnych

lub kombinowanie z zasileniem auta poprzez gniazdo zapalniczki.

Jeszcze raz podziękowania za wskazówki dla K3m0T1989 :handshake: i jakuba :handshake: .

Opublikowano

Cieszę się, że Cię rozbawiłem ;)

A z tą klapą dobra uwaga. Kiedyś poluzowała mi się klema na stacji benzynowej. Nie dośc że wstyd to jeszcze musiałem przez tylne siedzenia do bagażnika wchodzić.