Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
a dziala ci skrecanie??

tak wyglada twoja lampa od srodka, widac ze masz ten dodatkowy silniczek do skrecania- to ten bardziej w glebi.

http://i52.tinypic.com/104rdef.jpg

To są lampy Pre-Lci a ja mam Lci i u mnie kierunki są diodowe.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

• Odpowiedzi 175
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
aha a wygladaja tak samo z tylu?? czy moze maja wiecej miejsca (klapke) bo potrzeba zaledwie 3mm wiecej by wyszlo wszystko w calosci ;)
Opublikowano

W lci ( przynajmniej nieskrętnym) nie jest tak łatwo. Sam przerabiałem temat i żeby to zrobić trzeba później drutować, bo nie wyciągniesz nic bez odczepienia osłonki soczewki (plastiku powlekanego warstwa chromu) którego później nie ma jak przyczepić bo w fabryce jest składane to wszystko przed sklejeniem lampy. Kombinowałem z dwa dni aby to zrobić inaczej, ale nie dało rady jak taką metodą.

Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Hmmm, spokojnie da się wyczyścić soczewkę bez jej wyciągania ;)

Wiem bo sam robiłem, kwestia zrobienia 'wyciora' i jazda. Cała operacja odbywa się przez otwór na D1S. Co prawda wiadomo lepiej wyciągnąć soczewkę i zrobić to porządnie i dokładnie.

Dobra robota, mam dwie lampy stare to sobie poćwiczę na nich Twoją koncepcję. :cool2: :cool2:

Pzdr.

Opublikowano

pobaw sie troche i daj znac co sadzisz o tym wyciaganiu :cool2:

tez poczatkowo robilem drucikiem itp ale to [BAD] troche nie robota ;) nerwicy dostalem i zaczalem wszystko odkrecac i patrzyc co sie stanie ;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dawno nic nie odzywalem sie ale mialem troche pracy :)

Taki maly update mojego wozu :)

Od dlugiego czasu nie moglem sie uporaz ze zbierznoscia i katami w samochodzie.. zawsze przod wychodzil w czerwone pole (chodzi o katy) i auto ciagnelo delikatnie.. wymineilem juz praktycznie wszystko i zostala jedna rzecz ktora mogla miec wplyw na ten problem :)

20140306_151829.jpg

20140311_201333.jpg

20140311_201342.jpg

Po wymianie pojechalem robic znowu geometrie kol :) i co sie okazalo ze nie wiele sie zmienilo na lepiej.. czyli kasa wywalona w blote... aleee :) tym razem bylem w innym miejscy niz zwykle :) i oni powiedzieli ze to nie problem i wszysko pieknie ustawili :)

20140407_153355.jpg

I co sie okazuje mechanik co wczesniej ustawial to kawal cwoka bo sprzet ma a chyba nie wie jak dziala... Naciagneli mnie na spore koszty zwiazane z naprawa zawieszenia a jak moge przypuszczac to wiekszosci nie bylo sensu wymieniac :mad2:

Nie wspomne ze ustawiali mi tam chyba z 5-6razy i za kazdym razem kierownica byla krzywo....

W nowym miejscu ustawiali mi RAZ i kierwonica idealnie prosto.. :cool2:

Byla tez pora na wymiane tylnych opon :)

20140228_175006.jpg

Na tyl zasadzilem TOYO :)

20140226_155638.jpg

Kolejnie sprawdzalem sobie auto DIS i wyszlo ze mam uszkodzony sterownik swieczek, zakupilem nowy i udalo mi sie zalozyc bez sciagania kolektora :8)

20140327_164427.jpg

20140331_142153.jpg

20140331_142313.jpg

W lutym byla tez pora wymiany oleju i oczywiscie wszystko zostalo zrobione na czas :)

20140228_164948.jpg

na koniec wszystkich zabiegow wymylem silnik :)

20140408_170816.jpg

I tak wygladaly moje ostatnie dzialania z moim bolidem :)

c.d.n.

:D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No i pięknie.

Ja też byłem kilka razy ustawiać geometrię poza ASO i zawsze były problemy. Albo kierownica krzywo, albo ściągało.

W jednym warsztacie koleś mnie zapytał czy wiem jak się ustawia kąty i jakie mają być wartości :duh: Oczywiście podziękowałem za usługę.

Dlatego chyba najpewniej jest jechać do ASO.

http://i.imgur.com/eyc1PrK.jpg
Opublikowano

20140408_170816.jpg

c.d.n.

Efekt piorunująco dobry. Podpowiedz mi jak myłeś silnik?? Ja u siebie chętnie też bym taki zabieg przeprowadził, zawsze bałem się używania wody w dużych ilościach i ograniczałem się do nasączonej szmatki - niestety efekt nie był tak dobry.

Używałeś myjki?

Opublikowano
No i pięknie.

Ja też byłem kilka razy ustawiać geometrię poza ASO i zawsze były problemy. Albo kierownica krzywo, albo ściągało.

W jednym warsztacie koleś mnie zapytał czy wiem jak się ustawia kąty i jakie mają być wartości :duh: Oczywiście podziękowałem za usługę.

ja akurat jestem w Londynie i ceny ASO zabijaja :) kasuja za to kolo 350funtow co daje okolo 1700zl :mad2:

Opublikowano
No i pięknie.

Michał na mogilskiej ogarniają za 100 zł pełna geometria :D

Sprzedam :

- ręczny M-pakiet BMW e9x

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kątów z przodu nie ustawią.

Dzwoniłem i pytałem.

Wymieniłem amortyzatory z przodu i kąty na pewno są przestawione.

Dlatego w piątek jadę zrobić geometrię do ASO

http://i.imgur.com/eyc1PrK.jpg
Opublikowano

Dzwoniłem i pytałem.

A pytałeś jaki koszt takiej usługi?

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano

Dzwoniłem i pytałem.

Wymieniłem amortyzatjedyniory z przodu i kąty na pewno są przestawione.

U mnie wystarczylo lekko łożyska górne przestawić nawet bez usuwania pinow z nich.. w aso pewnie rozwierca :-)

Opublikowano

Dzwoniłem i pytałem.

A pytałeś jaki koszt takiej usługi?

W uk okolo 3xcena w górę.. pewnie podobnie będzie w Polsce.

Opublikowano

c.d.n.

Efekt piorunująco dobry. Podpowiedz mi jak myłeś silnik?? Ja u siebie chętnie też bym taki zabieg przeprowadził, zawsze bałem się używania wody w dużych ilościach i ograniczałem się do nasączonej szmatki - niestety efekt nie był tak dobry.

Używałeś myjki?

Srodek do czyszczenia silnikow i myjka cisnieniowa :) dobrze na koniec jest wytrzec by sie nie robily plamy :) , a jak masz np czarnidlo do zderzakow to mozesz i tym natrzec plastiki :cool2:

Opublikowano

c.d.n.

Używałeś myjki?

Srodek do czyszczenia silnikow i myjka cisnieniowa :) dobrze na koniec jest wytrzec by sie nie robily plamy :) , a jak masz np czarnidlo do zderzakow to mozesz i tym natrzec plastiki :cool2:

Dzięki za info. Czy coś podczas takiego zabiegu zasłaniałeś? Alternator bądź inne instalacje elektryczne?

Opublikowano

Dzwoniłem i pytałem.

dziwne bo u mnie ustawiali Wszystko zbieżność i kąty przód tył , zależy do którego dzwoniłeś bo są 2 na mogilskiej

Sprzedam :

- ręczny M-pakiet BMW e9x

Opublikowano
:roll:

Dzięki za info. Czy coś podczas takiego zabiegu zasłaniałeś? Alternator bądź inne instalacje elektryczne?

Nie nic. Tylko po elektyce i elektronice nie robiłem zbyt intensywnie :-) tam dobrze jest ręcznie dokończyć jak zostaną jakieś niedociągnięcia.

Opublikowano

Pod koniec zbilizalem sie do zakretu i musialem troche zwolnic...

Tak auto przyspiesza na 6 biegu przy wyzszych predkosciach :)

Opublikowano
Koledzy dajcie jakieś namiary dokładniejsze na te geometrie jak wymienię hamulce to tez moze sie wybiore

a gdzie mieszkasz?? :) poszukaj by mieli taka maszyne i spytaj sie czy potrafia ustawic przod w bmw :)

http://www.dptyres.co.uk/wpimages/wpaa2c4fe6_05_06.jpg

Opublikowano
Ładnie się zbiera :cool2:

no pomalu do przodu :) i nie bardzo zwalniala przyspieszania przy tej predkosci... :shock:

coraz bardziej zaluje ze moja skrzynia jest tylko do 600Nm a nie nowszy model do 700Nm :twisted: