Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam dziwną sytuację w aucie,otóż podczas deszczu zaczeła mi się gromadzić woda na wycieraczce od pasażera.

Jak sprawdzić którędy się ta woda dostaje???

Druga sprawa taka, że kilka dni temu wymieniałem końcówki drążka i czy muszę jechać na zbieżność jeżeli zrobiłem to dość starannie?

Oznaczyłem na gwincie do którego miejsca wkręcać a podczas wkręcania zabezpieczyłem drążek przed okręcaniem się...

icon1.png
Opublikowano

Podepnę się do tematu, mam podobny problem.

Poprzedni właściciel mówił mi że czasami wchodzi woda do środka przez słupek pasażera. Obejrzałem to bardzo dokładnie i nie widzę tam nieszczelności. Robiłem też testy z polewaniem wody.

Jeśli pada kilka dni z rzędu to na wycieraczce pasażera gromadzi mi się trochę wody ~ rozlane 1/2 szklanki. Co dziwne plastiki na kałużą są suche ...

Opublikowano

sprawdź uszczelki dokładnie.

ja je co jakiś czas smaruję może być tak że szybą ci wchodzi do środka i tam się zbiera

Opublikowano
jesli wymieniłeś końcówkę a powinno sie dwie :) to musisz jechac na stacje sprawdzić zbieżność, jeśli mowisz ze zrobiles starannie to powinno byc ok i nic nie wezma za to ze wjechałes, szkoda opon a jesli sie okaze ze jest z 2 stopnie za duzo to w zimnie powodzenia ;) a co do wody w srodku, najlepiej jak bys rozebrał schowek odchylił dywan i weź kogos do pomocy, niech woda leje pod cisnieniem po aucie a Ty siedz w srodku i patrz gdzie sie pojawi woda
Opublikowano

Nie rób już ze mnie takiego tłuka... Nawet moja mama wie, że wymienia się komplet a nie sztukę...

A czy może cieknąć bo w tym rowku w uszczelce w drzwiach zbiera się syf???

icon1.png